Ispanija: Kanarų salos nebus „naujasis Lesbas“

Ispanijos Kanarų salos, į kurias atvyksta vis daugiau migrantų, netaps „naujuoju Lesbu“, pirmadienį pareiškė Madridas, paminėdamas Graikijos salą, kuri ilgą laiką buvo pagrindiniai vartai į Europą keliaujantiems migrantams.

Šiemet Kanarų salas, esančias prie vakarinių Maroko krantų, jau pasiekė daugiau kaip 16 tūkst. migrantų – 10 kartų daugiau nei atvyko per visus 2019 metus. Priėmimo centrai salyne jau yra visiškai užpildyti.

Šimtai migrantų buvo apgyvendinti palapinėse Arginegino uoste Gran Kanarijos saloje. Kai kurie jų ten yra daug dienų ir miega ant žemės, nurodo žmogaus teisių gynimo grupės.

„Tai ekstremali situacija“, – privačiai televizijai „Antena 3“ sakė vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska (Fernandas Grandė-Marlaska).

„Nepaversime Kanarų naujuoju Lesbu“, – pažadėjo jis.

Pasak ministro, vyriausybė ketina atnaujinti migrantų, neatitinkančių pabėgėlių statuso, repatrijavimą, kurį kovo viduryje nutraukė koronaviruso pandemija.

Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) ir Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) atstovai pirmadienį atvyko į salyną įvertinti padėties ir „identifikuoti bendradarbiavimo sričių“, kuriose būtų galima padėti vyriausybei, sakoma bendrame abiejų organizacijų pareiškime.

Kelias iš Vakarų Afrikos į Kanarus garsėja pavojais, bet jį ir vėl ėmė dažnai rinktis migrantai, pareigūnams stengiantis blokuoti kelius per Viduržemio jūrą.

Kanarų salos karštasis migracijos taškas buvo ir 2006 metais, kai maždaug 30 tūkst. migrantų sugebėjo pasiekti salyną, kol Ispanija sustiprino patruliavimą ir pasirašė susitarimus su Afrikos šalimis dėl repatrijavimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savisauga

Savisauga portretas
Kanaruose ypač sudėtinga situacija dėl Covid. Dar čia gali atvykti turistai, žinoma laikantis saugos reikalavimų,kur dar nereikia karantinuotis,turėti pasidarius Covid testus... O jei migrantų stovyklomis bus užtvindytos šios salos, jų laukia krachas. Jau ir dabar ten miestukuose slankiojo bedarbiai iš Afrikos,dar iki pandemijų... Pagrinde iš Maroko.O dabar persikėlimai iš Afrikos žemyno ypač suintensyvėjo... Jei jie nedirbo pas save Afrikoje,miestai paversti šiukšlynais,tokį mentalitetą atneš ir į Europą... Juk Kanaruose yra įnvestuota vokiečių, britų, skandinavų kapitalo. Ir taip turizmas ten šiuo metu vos kvėpsi dėl Covid... Dabar Ispanija jau susirarė su Maroko, kitomis Afrikos Valstybėmis dėl pabėgėlių repatriacijos, t. y gražinimo į jų kilmės šalį. Tas pats vyksta ir Sicilijoje, Sardinijoje, Neapolyje ar lankėtės, baisu žiūrėti kur tuose kvartaluose gyvena Afrikos miestų atneštos kultūros bendruomenės.Italų žiniasklaidoje nuolat rašoma apie vagystes, žmonių užpuldinėjimus. Slanki

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia geda. Ispanija naikina savo sali. Tiek teroristu prisileido

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Teisingai!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių