„Islamo valstybė“ pranešė apie savo lyderio žūtį

  • Teksto dydis:

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) trečiadienį pareiškė, kad jo lyderis Abu Hasanas al Hashimi al Qurashi (Abu Hasanas Hašimis Kurašis) žuvo mūšyje ir paskelbė, kas jį pakeis.

Grupuotės atstovas spaudai pareiškė, kad irakietis A. H. al Hashimi al Qurashi žuvo “mūšyje su Dievo priešais”, bet nepateikė išsamesnės informacijos apie jo žūties datą ar aplinkybes.

IS atstovas paskelbtame garso pranešime nurodė, kad naujuoju judėjimo lyderiu tapo Abu al-Husseinas al-Husseini al-Qurashi (Abu Huseinas Huseinis Kurašis).

IS 2014 metais užėmė dideles Irako ir Sirijos dalis, bet jos „kalifatas“ vėliau žlugo neatlaikęs virtinės puolimų.

Irakas 2017-aisiais paskelbė įveikęs IS, o kaimyninėje Sirijoje grupuotė buvo nugalėta 2019 metais.

Tačiau džihadistų grėsmė išlieka ir grupuotė toliau vykdo išpuolius.

Ankstesnis IS vadeiva Abu Ibrahimas al-Qurashi (Abu Ibrahimas Kurašis) žuvo anksčiau šiais metais per naktinį JAV reidą Šiaurės Sirijos Idlibo provincijoje.

Jo pirmtakas Abu Bakras al-Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis) žuvo taip pat Idlibe 2019 metų spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"nuomonei" apie klyše

"nuomonei" apie klyše portretas
Paaiškinimas: kad šie teroristai atėjo iš anglijos, ju deologinis branduolis pagrinde yra emgrantu vaikai , kurie anglijoje radikalizavosi į teroristus ir aplaimai anglija yra terorizmo lopšys ir beje talibanas taipogi buvo anglijos ir jav draugas, taigi reikalas yra sudetingesnis nei klyše apie tai, kad arabai kariauja pries jav ir Izraelį

Purmaliai

Purmaliai portretas
Sudekit visi pragare padalos !

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jau kiek tų lyderių žuvo , o jų vieton atsiranda vis nauji. Matyt, yra labai stipri motyvacija kovoti su JAV ir Izraelio terorizmu. Todėl IS ir nenugalima. Kaip ir afganų talibai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių