Irake popiežius Pranciškus meldėsi už karo aukas

Lankydamasis Irake, Mosulo mieste, šalia sugriautos krikščionių bažnyčios popiežius Pranciškus sekmadienį meldėsi už karo aukas. „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė šiame Irako regione siaubė vieną seniausių pasaulyje krikščionių bendruomenių tol, kol islamistai prieš trejus metus buvo nugalėti.

Melsdamasis pontifikas paragino Irako ir Viduriniųjų Rytų krikščionis nebėgti ir pasilikti savo gimtosiose žemėse.

Pasak 84-erių metų amžiaus katalikų Bažnyčios vadovo, tragiškas krikščionių egzodas iš Irako bei platesnio regiono „daro nepaprastai didelę žalą ne tik susijusiems asmenims ir bendruomenėms, bet ir visai visuomenei, iš kurios jie pasitraukia“.

IS antpuoliai privertė šimtus tūkstančių krikščionių bėgti iš Irako šiaurėje esančios Ninevijos provincijos. Irako krikščionių populiacija susitraukė nuo 2013 metais užfiksuoto maždaug 1,5 mln. iki mažiau nei 400 tūkst.

Sekmadienį tikintieji susirinko prie Al-Tahera bažnyčios, kurios stogas sugriuvo 2017 metais, vykstant kovoms prieš IS islamistus. Tai yra viena iš seniausių Nivevijos provincijoje įsikūrusių mažiausiai keturiolikos bažnyčių, kurias sunaikino IS grupuotė.

Popiežius Pranciškus atskrido į Bagdadą penktadienį. Tai pirmasis katalikų Bažnyčios vadovo vizitas į Iraką ir pirmoji pontifiko kelionė į užsienį nuo koronaviruso pandemijos pradžios. Popiežius ketina vizito metu paraginti įvairių religijų atstovus siekti taikos ir brolybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
1 is krikscioniskiausiu buvo popiezius Voityla /lenkas/ nevetui ko gero vatykano buvo nemegstamas ir bandyta pasalint o Bernardas /vokietis/ pats pasitrauke buktai del sveikatos pamatea ir suprates kur pakliuvo kazkas panasaus ir su K V S ladkevicium kurio nebande gydyt nkatedroje kripta jau buvo paruosta tomkevic dar gyvam bunant tai tik sie 3 buvo tikri kriksciobys kiti beveik visi tai veidmainystes isikunjimas po setono kauke kurios dauguma neizvelgia bet su laiku supras kokie inkvizitoriai mus valdo?;;;[]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių