Į Rusijos ieškomų asmenų sąrašą įtraukta estų premjerė: tai įprasta jų gąsdinimo taktika

  • Teksto dydis:

Į Rusijos ieškomų asmenų sąrašą įtraukta estų premjerė smerkia Maskvos gąsdinimo taktiką

„Rusijos Federacijos žingsnis nestebina, nes tai įprasta jų gąsdinimo taktika“, – pareiškime teigė Kaja Kallas.

Ji pažadėjo toliau remti karo nualintą Ukrainą bei kovoti su Rusijos propaganda.

Pasak jos, Kremlius mano, kad netikras arešto orderis padės nutildyti Estiją.

„Netylėsiu, toliau tvirtai remsiu Ukrainą ir pasisakysiu už Europos gynybos stiprinimą“, – sakė K. Kallas ir pridūrė, kad per visą istoriją Rusija savo represijas dangstė vadinamosiomis teisėsaugos institucijomis.

„Kažkada istorijoje mano šeimai buvo išduotas KGB arešto orderis, – sakė K. Kallas. – Visada sakydavau, kad Rusijos režimo nusikalstamų įrankių rinkinys nepasikeitė. Mūsų veiksmų nesudrebins jų bauginimai“.

Rusijos vidaus reikalų ministerija iškėlė baudžiamąją bylą Estijos ministrei pirmininkei, taip pat Estijos valstybės sekretoriui Taimarui Peterkopui, Lietuvos kultūros ministrui ir Seimo nariams, antradienį pranešė nepriklausomas rusų portalas „Meduza“.

„Meduza“ žurnalistai gavo prieigą prie Rusijos vidaus reikalų ministerijos duomenų bazės, kurioje surašyti asmenys, ieškomi dėl baudžiamųjų kaltinimų.

„Pirmą kartą istorijoje į Rusijos ieškomų asmenų sąrašą įtrauktas kitos šalies ministras pirmininkas – Estijos [...] K. Kallas, reiškusi paramą sovietinių paminklų nukėlimui“, – sakoma pranešime.


Šiame straipsnyje: Kaja Kallasestų premjerėRusijos ieškomų asmenų sąrašaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių