Į ES atvykusių nelegalių migrantų skaičius „viršija priešpandeminį lygį“

Pernai į Europos Sąjungą (ES) atvykusių nelegalių migrantų skaičius buvo „tik šiek tiek mažesnis nei 200 tūkst.“ – tai didžiausias skaičius nuo 2017 m., antradienį pranešė ES pasienio agentūra „Frontex“.

Aptiktų sienos kirtimų skaičius buvo 57 proc. didesnis nei 2020 m., kai COVID apribojimai smarkiai sumažino migraciją, tačiau taip pat 36 proc. didesnis nei 2019 m., sakoma „Frontex“ pranešime. Jame teigiama, kad atvykėlių skaičius dabar „viršija priešpandeminį lygį“.

„Tai rodo, kad kiti veiksniai, išskyrus pasaulinio mobilumo apribojimų panaikinimą, yra padidėjusio migracijos spaudimo priežastis“, – teigė Varšuvoje įsikūrusi agentūra. Pasak jos, vienas naujas veiksnys 2021 m. buvo migrantų, daugiausia iš Artimųjų Rytų, antplūdis per Baltarusiją, – ES teigimu, tai buvo tyčinė Baltarusijos režimo operacija.

Taip pat smarkiai padaugėjo atvykstančių migrantų per Viduržemio jūros regioną, Vakarų Balkanus ir Kiprą. Pagrindinis maršrutas eina per Viduržemio jūros regioną – 65 362 atvykėliai, arba maždaug trečdalis visų. „Frontex“ nurodė, kad, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, atvykusių migrantų padaugėjo 83 procentais. Vakarų Balkanuose nuo 2020 m. jų padaugėjo 124 procentais, iki 60 540 žmonių. Kipras užregistravo 10 400 atvykėlių – 123 procentais daugiau nei praėjusiais metais. Apskritai 2021 m. tarp nelegalių migrantų daugiausia buvo sirų, po jų rikiuojasi tunisiečiai, marokiečiai, alžyriečiai ir afganistaniečiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Kada baigs su tais parazitais terliotis?! Vyti lauk is Europos ir skelbti kitiems, kad Europa teroristu nepriima.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių