Į aukštas pareigas paskirta V. Putino dukterėčia – verslininkė, neturinti karinės patirties

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido keturis gynybos ministrų pavaduotojus ir paskyrė tris naujus, iš kurių viena yra Anna Civileva. Ji, remiantis tyrimo duomenimis, yra V. Putino antros eilės dukterėčia.

Kaip jau buvo pranešta, V. Putinas atleido gynybos ministro pavaduotojus Nikolajų Pankovą, Ruslaną Calikovą, Tatjaną Ševcovą ir Pavelą Popovą, o į vienas iš atsilaisvinusių gynybos ministro pavaduotojo pareigų paskyrė A. Civilevą. Teigiama, kad ji gynybos ministerijoje prižiūrės karių socialinę gerovę ir pašalpas.

Nors A. Civilevos ryšys su V. Putinu valstybinės žiniasklaidos pranešimuose nėra akcentuojamas, yra žinoma, kad ji – artima Rusijos prezidento giminaitė.

„Agentstvo“ tyrimo duomenimis, kuriuos pateikia leidinys „Meduza“, 52-ejų A. Civilevos mergautinė pavardė yra Putina. Ji gimė Ivanove, vakarų Rusijoje, o jos tėvas yra velionis V. Putino pusbrolis Jevgenijus Putinas.

Dešimtajame dešimtmetyje A. Civileva dirbo psichiatre vietinėje psichiatrijos ligoninėje. Tačiau po to, kai V. Putinas tapo Rusijos prezidentu, ji persikėlė į Maskvą ir pradėjo dirbti medicinos įrangos tiekimo versle. 2007 m. ji ištekėjo už būsimo Kemerovo srities gubernatoriaus, neseniai tapusio Rusijos energetikos ministru, Sergejaus Civilevo.

2012 m. pora įsigijo pagrindinį anglių bendrovės „Kolmar“ akcijų paketą. „Agentstvo“ duomenimis, Civilevams akcijas padovanojo artimas V. Putino draugas milijardierius Genadijus Timčenka. „Agentstvo“ taip pat pažymi, kad „Kolmar“ anksčiau patyrė „didžiulių finansinių sunkumų“, tačiau pastaraisiais metais ėmė sulaukti vyriausybės pagalbos.

Šeimai taip pat priklauso turizmo įmonė Šeregešo slidinėjimo kurorte, kuriai vadovauja A. Civilevos sūnus iš ankstesnės santuokos, kuris taip pat yra V. Putino giminaitis.

Didžioji Britanija 2022 m. A. Civilevai skyrė sankcijas dėl jos ryšių su V. Putinu, o Europos Sąjunga pavadino ją V. Putino „artima giminaite“, teigiama leidinyje „The Moscow Times“.

Anot „The Insider“, A. Civileva vadovauja V. Putino įsteigtam „Tėvynės gynėjų fondui“, kuris remia karius Ukrainoje. 2023 m. gruodį per tiesioginę transliaciją V. Putinas gyrė A. Civilevą, paminėdamas, kad piliečiai fondui kariniams tikslams paaukojo per 10 milijardų rublių (106 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Lietuvoje partyja raudona paveldima ir aukštas pareigas gali turėt dėka sovietinio rezervisto kgb atsargos.

@

@ portretas
Gal čiulpia gerai

nevartoja vodkes

nevartoja vodkes portretas
apstinentes snukis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių