„Huawei“: esame dėkingi JAV už reklamą

Jungtinių Valstijų kampanija prieš Kinijos telekomunikacijų milžiną „Huawei“ bendrovės pardavimų beveik nepaveikė, o tokia JAV retorika, tikėtina, nesulaukia kitų valstybių pritarimo, tačiau puikiai reklamuoja Kinijos bendrovę, teigia „Huawei“ valdybos pirmininkas Ericas Xu.

„Pastaruoju metu pastebime daugelį šalių priimant savarankiškus sprendimus“, - interviu „Reuters“ Šendžene esančioje „Huawei“ būstinėje sakė E. Xu.

Nors Australija jau uždraudė „Huawei“ diegti 5G mobiliojo ryšio tinklus šalyje dėl saugumo sumetimų, ES šalys, kaip Vokietija ir Prancūzija, teigė, kad jos tikriausiai nepaisys Jungtinių Valstijų raginimo atmesti „Huawei“ siūlymus įdiegti 5G tinklus.

„Galbūt tai tik Australija“, - teigė E. Xu. Valdybos pirmininkas patvirtino, kad „Huawei“ pajamos per pirmuosius du šių metų mėnesius augo 36 proc., o metinės pajamos, tikimasi, didės 15 proc. iki 125 mlrd. dolerių.

Pasak jo, „Huawei“ augimą skatina didžiuliai telefonų ir kompiuterijos bei telekomunikacijų įrangos pardavimai tiek privatiems asmenims, tiek ir šalių institucijoms bei verslui.

„Huawei“ 2018 m. finansinius rezultatus skelbs penktadienį, o spaudos konferencijoje turėtų dalyvauti per 100 žurnalistų, o tai yra kur kas daugiau nei ankstesniais metais. E. Xu teigimu, už tokį visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą bendrove reikia dėkoti Jungtinėms Valstijoms.

„Turėtume būti dėkingi Jungtinėms Valstijoms už „Huawei“ reklamą“, - sakė E. Xu.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

ES imasi saugumo strategijos

Europos Komisija (EK) siūlo bendrai spręsti 5G mobiliojo ryšio tinklų saugumo klausimus, teigia už saugumą atsakingas eurokomisaras Julianas Kingas.

„5G tinklai sudaro kritinę Europos infrastruktūrą, todėl bendras sprendimas yra reikalingas, nes vienos valstybės narės silpnos vietos kelia pavojų visų valstybių narių saugumui“, - tviteryje rašė J. Kingas.

Naujasis J. Kingo atskleistas EK siūlymas apima bendrą šalių prieigą prie ES institucijų ir valstybių narių 5G ryšių saugumo klausimų. Komisijos siūlyme valstybės narės raginamos atlikti 5G tinklų rizikų vertinimą iki birželio pabaigos. Rizikų vertinime, pasak EK, turi būti įvertinta ir ryšio operatorių saugumo padėtis.

Po to šalys turėtų rizikų vertinimo išvadomis pasidalinti su visa Bendrija. ES rizikų vertinimą baigs iki spalio 1 d., o tada rekomenduos saugumo užtikrinimo priemones nacionaliniu lygiu.

„Šie žingsniai padės mums įtvirtinti bendrą poziciją apsaugant kritinę Europos skaitmeninę infrastruktūrą“, - rašė J. Kingas.

Šiuo metu ES vyksta debatai dėl to, ar įtraukti užsienio bendroves, kaip Kinijos „Huawei“, į itin spartaus 5G ryšio technologijų plėtros darbus Bendrijoje. Jungtinės Valstijos ne kartą išreiškė nerimą dėl „Huawei“ ryšių su Kinijos valdžia ir ragino ES partnerius atsisakyti „Huawei“ technologijų.

Europos Vadovų Taryboje (EVT) praeitą savaitę buvo aptartos kelios priemonės sustiprinti Bendriją Kinijos ekonominės ekspansijos akivaizdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

'slapukai'

'slapukai' portretas
jus seka 24 val. per para visur kur bebutumet ir seka visi kas netingi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių