Holivudo žvaigždės apie J. Bideno sprendimą: vadina legenda, dėkoja už nesavanaudišką sprendimą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį, liepos 21-ąją, paskelbęs apie pasitraukimą iš kovos dėl antrosios kadencijos Baltuosiuose rūmuose, dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas sukėlė tikrą audrą politikos pasaulyje. Jos atgarsiai pasiekė ir Holivudą. Socialiniuose tinkluose savo nuomonę apie prezidento sprendimą pareiškė ne viena garsenybė.

Iš dalies J. Bideno kampanijos griūtis prasidėjo nuo Holivudo.

Pirmasis ryškus balsas, pasisakęs apie tai, kad demokratų partijai reikia naujo kandidato, buvo aktorius George‘as Clooney.

Po to, kai vėlų sekmadienio vakarą Lietuvos laiku prezidentas paragino į aukščiausią šalies postą kandidatuoti savo viceprezidentę Kamalą Harris, garsenybės reagavo teigiamai.

Pokalbių laidos vedėjas, ypač JAV gerbiamas satyriškai žinias apžvelgiantis Jonas Stewartas į prezidento sprendimą sureagavo vos vienu žodžiu.

„Legenda“, – socialiniame tinkle „X“ rašė jis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

„Žvaigždžių karų“ žvaigždė, džedajų Luke‘ą Skywalkerį suvaidinęs Markas Hamillas džiaugėsi, kad eidamas prezidento pareigas J. Bidenas „grąžino išdidumą ir nuoširdumą“ po „ketverių metų melo, nusikaltimų, skandalų ir chaoso“ Donaldo Trumpo prezidentavimo metu.

„Ačiū už jūsų tarnystę, ponas Prezidente. Dabar mūsų eilė atlikti patriotišką pareigą ir išrinkti demokratą, kuris tęs jūsų darbus“, – sakė aktorius.

Dainininkė Cher taip pat pakomentavo J. Bideno sprendimą pasitraukti iš rinkimų.

Ji rašė, kad neturėjo galimybės naujienų pamatyti per televiziją, tačiau teigė, kad J. Bideno pasitraukimas ir estafetės lazdelės perdavimas jaunesnei kartai – „vienintelė galimybė Amerikai išlikti demokratiškai šaliai“.

Holivudo legenda Robertas De Niro dėkojo prezidentui už „nesavanaudišką patriotišką veiksmą“.

„J. Bidenas pasitraukia tam, kad atlaisvintų kelią kitam demokratui tapti prezidentu. Nieko šiai šaliai nėra svarbiau nei rudenį prie balsadėžių įveikti D. Trumpą. Su pagarba ir susižavėjimu – ačiū jums, ponas Prezidente!“ – rašė legendinis aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Cirkas ir klounas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių