Graikija baiminasi naujo migrantų srauto iš Turkijos

Graikijos vyriausybė baiminasi, kad jau netrukus daug migrantų vėl mėgins iš Turkijos patekti į Graikiją.

Yra informacijos, kad Turkija didelį skaičių migrantų iš šalies vidaus atgabeno į Egėjo pakrantę, antradienį graikų žinių stočiai „Skai“ sakė Graikijos gynybos ministras Nikosas Panagiotopoulosas.

Šie žmonės gali ateinančiomis dienomis mėginti persikelti į Graikijos Lesbo, Chijo ir Samo salas, taigi į ES. Graikijos karinio laivyno laivai jau nuo Velykų savaitgalio stiprina pakrančių apsaugą Rytų Egėjuje. „Užkirsti kelią atvykti žmonėms, norintiems į šalį patekti nelegaliai, yra įsakymas visoms saugumo pajėgoms sausumoje ir jūroje“, - pabrėžė ministras.
 
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas vasario pabaigoje pareiškė, kad siena su ES atvira pabėgėliams ir kitiems migrantams. Tada tūkstančiai žmonių leidosi į kelią, kad sausuma iš Turkijos patektų į Graikiją. Tačiau Graikija jų neįsileido.
 
Su ES 2016 metais pasirašytas pabėgėlių paktas numato, kad Turkija stabdo nelegalią migraciją į ES ir priima atgal migrantus, kurie negavo prieglobsčio Graikijoje. Mainais už tai ji, be kita ko, gauna finansinę paramą. R. T. Erdoganas kritikavo, kad ES nesilaikė savo pažadų. ES politikai kaltiną R. T. Erdoganą išnaudojant pabėgėlius savo politiniams tikslams.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Su corona platintojais privalu kaip su šernais!

jau jie

jau jie  portretas
atsibodo tie ,pabegmigrantai' reiktu pasaudyt ispradziu guminem paskui ...... ,tada liautusi kito kelio nera.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių