G7 koronaviruso pandemiją pavadino žmogiška tragedija ir pasauline sveikatos krize

G7 šalių grupė kovoje su koronaviruso pandemija „darys viską, kas tik yra reikalinga“.

Svarbiausių pramoninių šalių lyderiai pirmadienį bendrame pareiškime pavadino pandemiją „žmogiška tragedija ir pasauline sveikatos krize“, kuri reiškia ir „dideles rizikas“ pasaulio ekonomikai.

„Mes koordinuosime savo pastangas, kad sulėtintume viruso plitimą, be kita ko, imdamiesi tinkamų sienų apsaugos priemonių“, - sakoma po vaizdo konferencijos Baltųjų rūmų paskelbtame bendrame G7 šalių lyderių pareiškime. JAV šiuo metu pirmininkauja G7 grupei. Jai dar priklauso Vokietija, Kanada, Prancūzija, Italija, Japonija ir Didžioji Britanija.

G7 lyderiai didins savo pastangas stiprinti sveikatos sistemas savo šalyse ir pasaulyje, sakoma toliau pareiškime. Svarbu esą yra keistis informacija realiuoju laiku, kad būtų patobulintos prevencijos strategijos. Duomenys turi būti apibendrinami, kad būtų galima geriau suprasti virusą ir su juo kovoti. Bus stengiamasi gerinti medicininės įrangos pasiekiamumą ten, kur jos labiausiai reikia.

Šalių vadovai, be to, pažadėjo „naudoti visus politinius instrumentus tam, kad būtų padaryta viskas stipriam G7 ekonomikų augimui pasiekti“. Labiausiai paveikti darbuotojai, įmonės ir sektoriai esą turi nedelsiant sulaukti paramos. Bus rūpinamasi ir tarptautinių tiekimo grandinių užtikrinimu.

Pastangas koordinuos G7 pirmininkaujančios JAV, sakoma toliau pareiškime. G7 viršūnių susitikimas birželį numatytas Kemp Deivide JAV.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Tas koronovirusas eilinis pasaulį valdančiųjų triukas kuris jiems leidžia susitvarkyti savo finansinius ir ekonominius reikalus, nuostoliai bus nurašyti pandemijos sąskaita, o viską apmokės eilinis pasaulio pilietis, turtingieji tik iš to dar labiau pralobs , na o mūsų visų laukia ekonomikos kritimas, kainų augimas ir kitos iš to išplaukiančios bėdos.

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
panashu ----I trecia pasaulini kara; ..o prieshas !!! tai !! vaiduoklis……,,,nei nushausi..nei pakarsi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių