G. Thunberg su bendraminčiais surengė protestą prie Baltųjų rūmų

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg su keliais šimtais vaikų ir jaunuolių surengė demonstraciją prie Baltųjų rūmų Vašingtone, kurioje reikalavo labiau saugoti klimatą. 16-metė kartu su savo bendraminčiais, lydimi dešimčių žurnalistų, žingsniavo prie JAV prezidento Donaldo Trumpo rezidencijos pietinės pievelės. G. Thunberg trumpoje kalboje pareiškė esanti pakerėta, kad į demonstraciją susirinko tiek daug žmonių.

G. Thunberg Jungtinėse Valstijose toli gražu nėra tokia žinoma kaip Europoje. Dviejose protesto akcijose Niujorke dalyvavo palyginti nedaug jos sekėjų.

Protesto Vašingtone dalyviai kaltino D. Trumpą meluojant. „Planeta dega, Trumpas melagis“, – skandavo jie. JAV prezidentas atkakliai neigia, kad klimato kaitą lemia žmogus.

G. Thunberg prieš dvi savaites burine jachta atvyko į Niujorką. Paauglė klimato apsaugos tikslais atsisako skrydžių lėktuvu.

Vašingtone G. Thunberg viešės šešias dienas.

Jungtinėse Valstijose apie klimato kaitą kalbama kitaip nei Švedijoje, sakė moksleivė šią savaitę pokalbių šou laidoje „Daily Show“. JAV, anot jos, klimato kaita yra tikėjimo klausimas, o jos gimtinėje tai vertinama „veikiau kaip faktas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Švediška kvaiša....ir liks neraštinga, neidama į mokyklą...

O ką kvailiukei

O ką kvailiukei portretas
pamokose veikt? Už jos nugaros tūnančios jėgos nurodo ką jai daryti ir ką kalbėti. Ta mergaitė tik įrankis visokiems leftistams siekti savo tikslų. Jei įsivaizduojat, kad čia ji viską sugalvojo ir vykdo programą, tuomet tokiems galvočiams laikas apsilankyti pas psichiatrus.

>shule

>shule portretas
tau jau nereikia į mokyklą, asile, tu parsidavinėji, išmokai vienintelę pamoką
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių