G. Thunberg apie sąmoningumą dėl klimato krizės: tai tik prasideda

Daug žmonių 2019-uosius vadina metais, kai žmonės suprato klimato kaitos keliamą grėsmę, tačiau švedų klimato aktyvistė Greta Thunberg tokiems teiginiams nepritaria.

„Girdžiu daugelį sakant, kad 2019-ieji buvo metai, kai visuomenei atsivėrė akys ir ji pamatė klimato krizę. Tai yra nesusipratimas“, – tviteryje rašė G. Thunberg.

„Nedidelis, bet sparčiai augantis žmonių skaičius prabudo dėl klimato krizės. Tai tik prasideda, mes pasiekėme tik patį paviršių“, – teigė 16-metė aktyvistė.

Praeitą savaitę G. Thunberg sugrįžo prie Švedijos parlamento protestuoti. Namuose Stokholme jaunoji klimato aktyvistė nebuvo jau keturis su puse mėnesio.

16-metė šiuo metu dalyvavo klimato konferencijose, vykusiose įvairiose pasaulio vietose – nuo Šveicarijos iki Niujorko. Prieš sugrįždama į Stokholmą ji dalyvavo Jungtinių Tautų (JT) klimato kaitos konferencijoje Madride ir mitinge Italijos mieste Turine.

G. Thunberga neskrenda lėktuvu dėl ekologinių sumetimų, per kelis mėnesius ji net dukart laivu perplaukė Atlanto vandenyną.

Iš Niujorko, kur ji kalbėjo JT viršūnių susitikime, skirtame klimato kaitai, ji keliavo į Monrealį, o tada – per JAV į Los Andželą.

JT klimato kaitos konferencija turėjo vykti Čilės sostinėje Santjage, tačiau ji buvo atšaukta dėl Pietų Amerikos šalį apėmusių neramumų.

Pernai rugpjūtį G. Thunberg pradėjo protestuoti priešais Švedijos parlamentą ir taip įkvėpė daugybę jaunų žmonių visame pasaulyje pradėti judėjimą dėl klimato kaitos „Penktadieniai ateičiai“ (angl. Fridays for Future).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Tai, kad ji su Dauno Sindromu.

pauugliai valdo ir kovoja

pauugliai valdo ir kovoja portretas
ledynmetis praslinko, nes nebuvo kas kovoja su klimato kaita. Mes išgelbėti, šį paauglė nugalės klimatą.

Nu ir

Nu ir portretas
Ir tikras nesusipratimas!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių