FTB: Rusija keičia kišimosi į JAV rinkimus taktiką – nusitaikė į socialinius tinklus

  • Teksto dydis:

Kaip praneša CNN, JAV Federalinio tyrimų biuro vadovas Christopheris Wray pareiškė, kad šiemet JAV žvalgybos tarnybos mato aktyvias Rusijos pastangas įtakoti JAV rinkimus ir pažymėjo, kad Maskva ėmėsi naujų metodų.

„Manau, kad visa (JAV) žvalgybos bendruomenė sutaria, kad Rusija neatsisako mėginimų paveikti mūsų rinkimus, pirmiausia, per tai, ką pavadintume piktavališka įtaka iš užsienio“, – teigė FTB vadovas.

Anot jo, skirtingai nei 2016 metais, Rusija daugiausiai dėmesio skiria ne kibernetinėms atakoms, kitoms poveikio priemonėms. Ch. Wray teigimu, šiemet Maskva ypatingą dėmesį skiria nuomonės formavimui socialiniuose tinkluose – kursto susipriešinimą bei juodina esamus ir buvusius JAV valstybės vadovus.

FTB vadovo teigimu, ypatingai daug Rusijos trolių išpuolių nutaikyta į kandidatą į JAV prezidento postą J. Bideną.

Pagrindinė FTB gynybos priemonė – bendradarbiavimas su socialinius tinklus valdančiomis kompanijomis, siekiant identifikuoti ir blokuoti Rusijos trolių paskyras.

Ch. Wray paragino amerikiečius daugiau dėmesio skirti tradicinei žiniasklaidai ir oficialioms interneto svetainėms ir aklai nepasitikėti socialiniuose tinkluose skleidžiama informacija.

Be to, kalbėdamas Kongreso Nacionalinio saugumo komiteto posėdyje, FTB vadovas pranešė, kad šiemet JAV buvo išaiškinta Rusijos karinės žvalgybos operacija, kurios tikslas buvo į JAV tinklus įdiegti kenkėjišką programinę įrangą.


Šiame straipsnyje: jAV rinkimaiRusijos įtakaftb

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių