„Facebook“ prieš JAV rinkimus griežtins politinės reklamos taisykles

  • Teksto dydis:

Socialinis tinklas „Facebook“ trečiadienį paskelbė planus prieš 2020 metų JAV prezidento rinkimus sugriežtinti išlaidų politinei reklamai taisykles ir įvesti reikalavimus teikti daugiau informacijos apie asmenis, apmokančius politinių kampanijų agitaciją.

Toks žingsnis yra dar vienas interneto milžinės mėginimas užkirsti kelią pastangoms apgaudinėti ir paveikti vartotojus, socialiniam tinklui pripažinus, kad padarė klaidų per 2016 metais įvykusį balsavimą.

Nors „Facebook“ jau ir taip pradėjo reikalauti iš politinės reklamos platintojų patvirtinti savo tapatybę ir buvimo vietą, naujoji politika numato papildomą reikalavimą – įrodyti, kad organizacijos rekvizitus turi JAV vyriausybė.

Savo tapatybę galima bus patvirtinti pateikiant mokesčių mokėtojo kodą ar įrodymus, kad grupė įregistruota Federalinės rinkimų komisijos duomenų bazėje.

„Žmonės turi žinoti, kas mėgina paveikti jų balsus, o reklamuotojai neturėtų turėti galimybės slėpti, kas apmoka reklamą“, – rašoma „Facebook“ tinklaraštyje.

Imdamasi naujų veiksmų kompanija žada „griežtinti JAV reklamuotojų patvirtinimo procesą, suteikiant žmonėms daugiau informacijos apie kiekvieną reklamuotoją ir atnaujinant mūsų socialinių problemų sąrašą“ reklamos platintojams.

Anot „Facebook“, savo tapatybės nepatvirtinusių organizacijų reklamos bus „įšaldytos“ iki spalio vidurio.

Mažesnės bendrovės ar vietos politikai, negalintys įvykdyti naujų reikalavimų, visgi galės reklamuotis socialiniame tinkle, jei pateiks tikrą telefono numerį ir adresą ar kitos asmeninės informacijos, tačiau prie tokios reklamos nebus prierašo „patvirtinta organizacija“.

Bendrovė pareiškė norinti patobulinti savo „reklamos biblioteką“, kad galėtų lengviau stebėti ir lyginti kandidatų į JAV prezidentus išlaidas.

„Facebook“ taip pat atskleidė, kad bus draudžiama reklama, „akivaizdžiai atgrasanti JAV gyventojus nuo dalyvavimo balsavime“.

Nacionalinių kandidatų paskyrų administratoriai taip pat turės patvirtinti savo tapatybę ir buvimo vietą, „kad galėtume patvirtinti, jog šie puslapiai administruojami tikrų paskyrų ir iš JAV“, nurodė interneto milžinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių