Europos Komisija: Rusija negali naudoti dujų kaip ginklo

Europos Komisija įspėja Rusiją nenaudoti dujų kaip ginklo Ukrainos konflikte.

Komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis šiame kontekste pareiškė rimtų abejonių ir dėl dujotiekio „Nord Stream 2“. Šis projektas „nesuderinamas su ES energetikos politikos tikslais“, – sakė jis pirmadienio vakarą Kijeve bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos premjeru Denysu Šmyhaliu. „Nord Stream 2“ dujotiekiu gamtinės dujos, apeinant Ukrainą, turėtų tekėti į Vokietiją. Tiesa, leidimo pradėti vamzdyno eksploataciją dar nėra.

Tai, kad „Rusija naudoja dujas kaip ginklą“, nėra naujiena, sakė V. Dombrovskis. Tačiau nauji energijos projektai esą neturi būti įgyvendinami dujų tranzito per Ukrainą sąskaita. Komisaras atkreipė dėmesį į tai, kad „Nord Stream 2“ sertifikavimo procedūra šiuo metu sustabdyta.

V. Dombrosvkio duomenimis, Europos Komisija, be to, aiškinasi, ar valstybinio Rusijos energetikos koncerno „Gazprom“ veiksmai atitinka rinkos sąlygas. Briuselis kaltina vyriausybę Maskvoje, nepaisant išaugusios gamtinių dujų paklausos, nedidinant tiekiamo kiekio ir taip keliant kainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
arogantiskas eurobeprotis gali taip lot gaudamas reikiama preke gyvibiskai butina zmonems ir ja blokuot sankcijom tai tik tokiu puskvaisiu politanukeliu darbas tarnaut vakaru politslibinui kurio galvos nepasotinamos======

Anonimas

Anonimas portretas
Pries ES isgamas naudoti bet kokius ginklus GALIMA ir net BUTINA. Stipk pi.d.e.ra.si.n.i sojuze.

Jonas

Jonas portretas
Juokdariai-GALI ir naudos, susireikšminusių avių bandai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių