Estijos ir JAV gynybos ministrai: Rusija kelia didžiausią pavojų NATO

Estijos gynybos ministras Juri Luikas (Jūris Luikas) ir JAV gynybos sekretorius Markas Esperis per susitikimą Vašingtone pareiškė, kad Rusija yra svarbiausia grėsmė NATO saugumui.

„Abiejų šalių ministrai sutiko, kad svarbiausią saugumo grėsmę NATO ir toliau kelia Rusija, turinti reikšmingą laiko pranašumą pajėgų perkėlimui prie Baltijos regiono“, – trečiadienį paskelbė Estijos gynybos ministerija.

„Todėl mes, kaip sąjungininkai, privalome nuolat tobulinti bendrą veiklą krizės ir karo sąlygomis, kad sugebėtume krizės atveju būti pagal galimybes operatyvūs ir efektyvūs“, – sakė J. Luikas.

Jis ir M. Esperis dėl to akcentavo būsimų pratybų „Defender Europe 2020“, kuriose pagrindinį vaidmenį vaidins amerikiečiai, svarbą.

Todėl mes, kaip sąjungininkai, privalome nuolat tobulinti bendrą veiklą krizės ir karo sąlygomis.

J. Luikas pažymėjo, kad per pratybas bus tobulinama regioninė valdymo struktūra ir sąjungininkų priėmimas sausuma, vandeniu ir oru.

„Mes su gynybos sekretoriumi Esperiu taip pat kalbėjome, jog svarbu aptarti po didelių pratybų gautas pamokas, kad dar veiksmingiau plėtotume mūsų kariuomenių bendradarbiavimą“, – sakė estų ministras.

Be to, J. Luikas ir M. Esperis aptarė Baltijos regiono saugumo klausimus, bendradarbiavimą kibernetinėje srityje, padėtį Afganistane ir NATO Šiaurės divizijos veiklą.


Šiame straipsnyje: NATORusijaEstijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

NEKLAIDINKITE VISUOMENĖS

NEKLAIDINKITE VISUOMENĖS portretas
Rusija ir Kinija kelia didžiausią pavojų AMERIKAI. Jos dominavimas pasaulyje pasibaigė su paskutiniais Prezidento rinkimais. Štai JAV ir telkiasi į pagalbą Europos kai kurias valstybes, kad būtų sukeltas trečias pasaulinis karas Europoje - svetimomis rankomis. Tik tokiu atveju Amerika vėl, kaip visuomet, iš to gaus pelną ir toliau terorizuos pasaulį. Džiugu, kad tai jau suprato Vokietija ir Prancūzija.

FTW

FTW portretas
Po caro vien ugolovnikai šita Š valdo

Anonimas

Anonimas portretas
Nes nelaižo šiknos jankiams, kaip visokie liliputai iš Pabaltijo. Ir dar jų bijo....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių