ES įveda papildomus iki 38 proc. importo muitus Kinijos elektromobiliams

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga ketvirtadienį paskelbė įvedanti papildomus laikinuosius iki 38 proc. dydžio muitus iš Kinijos importuojamiems elektromobiliams, nustačiusi, kad jų gamintojai gauna naudos iš „nesąžiningos subsidijavimo“.

Sprendimas, apie kuris buvo oficialiai pristatyta praėjusį mėnesį, įsigaliojo, nepaisant Pekino perspėjimų, kad toks žingsnis gali išprovokuoti prekybos karą.

Papildomi laikinieji muitai prie 10 proc. galiojusių bus taikomi nuo liepos 5-osios, o galutinis sprendimas turėtų būti priimtas iki lapkričio mėnesio, priklausomai nuo rezultatų derybų tarp Briuselio ir Pekino, siekiant išspręsti šią problemą dialogu ir išvengti prekybos karo.

„Tokiam žingsniui ryžtasi nepaisant birželio 22-ąją įvykusių Kinijos ir ES prekybos pareigūnų derybų, tačiau Briuselis ir toliau intensyviai bendradarbiaus su Kinija dėl abiem pusėms priimtino sprendimo“, – pareiškė ES prekybos vadovas Valdis Dombrovskis.

Europos Komisija papiktino Pekiną, praėjusiais metais pradėjusi tyrimą dėl Kinijos elektromobilių gamintojų, siekdama išsiaiškinti jų subsidijavimo žalos Europos automobilių pramonei mąstą.

EK sprendimu, papildomi muitai Kinijos elektromobilių gamintojų produkcijai nebus vienodi ir priklausys nuo jų subsidijavimo apimčių. Tarifas BYD produkcijai sudarys 17,4 proc., „Geely“ – 19,9 proc., SAIC – 37,6 proc., visų kitų, bendradarbiavusių su tyrimą atlikusia EK – 20,8 proc., o nebendradarbiavusių – 37,6 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
>>>Tam ES. Etatinis konservu ir PY m piu subinlaizys !

Kinieciai atidarys gamyklas ES

Kinieciai atidarys gamyklas ES portretas
Kokioj Rumunijoj ar Lenkijoj, vistiek rakom palenks senuosius gamintojus

Tam ES

Tam ES  portretas
Tai kad vatinis padave i EU teisma kaip čia yr?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių