ES gynybos ministrai aptarė ginkluotųjų pajėgų vaidmenį kovojant su koronavirusu

Europos Sąjungos gynybos ministrai pirmadienį aptarė, kaip Bendrijos narių ginkluotosios pajėgos turėtų būti pasitelkiamos kovojant su koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemija, pranešė ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„Su ministrais susitarėme išnagrinėti, kaip galėtume naudoti kariškių kompetenciją Europos Sąjungos lygiu, siekiant palaikyti keitimąsi informacija ir geriausia patirtimi tarp valstybių narių“, – po gynybos ministrų pasitarimo vaizdo konferencijos formatu sakė J. Borrellis.

Pasak jo, Europos išorės veiksmų tarnyba (EIVT) įkurs specialią darbo grupę, kuriai vadovaus šiai institucijai pavaldus ES Karinis štabas.

„Tai bus įgyvendinama visiškai koordinuojant su NATO ir laikantis visokeriopo suderinamumo. Galiu pasakyti, kad dubliavimosi atliekant šį darbą nebus“, – pažymėjo J. Borrellis.

Jis pridūrė, kad per gynybos ministrų diskusijas taip pat buvo aptartas koronaviruso pandemijos poveikis gynybos sektoriui.

Pasak J. Borrellio, daugiausiai dėmesio skirta klausimams, kaip kariškiai gali padėti vyriausybių pastangoms pažaboti viruso plitimą, taip pat pandemijos poveikis misijoms ir operacijoms, vykdomoms ES narių trečiosiose šalyse, įgyvendinant ES bendrąją saugumo ir gynybos politiką.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių