ES boikotuos Vengrijos susitikimą užsienio politikos klausimais

  • Teksto dydis:

Nepatenkintas tuo, kad Viktoras Orbanas trukdo Europos Sąjungai vykdyti savo užsienio politiką, Briuselis galvoja apie galimybę boikotuoti Vengrijos organizuojamą susitikimą užsienio politikos klausimais, pirmadienį pranešė portalas „Politico“.

ES užsienio reikalų ministrai ketina organizuoti atskirą susitikimą, o ne vykti į Budapeštą, į vengrų premjero V. Orbano renginį, planuojamą rugpjūčio 28–29 dienomis.

Vengrijos, kuri šį pusmetį pirmininkauja ES, ministras pirmininkas trukdė teikti pagalbą Ukrainai ir surengė „taikos vizitus“ pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Kinijos lyderį Xi Jinpingą (Si Dzinpingą), savo veiksmų nederindamas su kitais ES lyderiais.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis sukvies bloko užsienio reikalų ministrus tuo pat metu, kai V. Orbanas rengia savo susitikimą, „Politico“ sakė trys informuoti ES diplomatai, prašę nenurodyti jų pavardžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Storas idiotas galės vienas su savim diskutuoti:)

As

As portretas
Tai dar vienas irodymas, kad EU yra diktaturine organizacija.

Savas

Savas portretas
Keista , kad Vengrijai vadovauja toks mankurtas kaip Orbanas, kuris pamiršo 1956metus kai Putino pirmtaka.i skandino kraujuje traiškydami tankais vengrus Budapešto gatvėse
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių