ES agentūra: praėjęs sausis buvo šilčiausias Europoje nuo 1981 metų

Praėjęs mėnuo buvo šilčiausias sausis Europoje nuo 1981 metų, pranešė Europos Sąjungos Koperniko klimato kaitos tarnyba (C3S).

Pateiktais duomenimis, šis mėnuo buvo 3,1 laipsnio šiltesnis už vidutinę 1981-2010 metų sausio temperatūrą. Vidutinė temperatūra buvo apie 0,2 laipsnio didesnė už ligšiolinį rekordininką – 2007 metų sausį.

„Didelėje Šiaurės-Rytų Europos dalyje vidutinė temperatūra buvo ypač didelė, kai kur – net 6 laipsniais aukštesnė už tiriamojo periodo (1981-2010) sausį“, – sakoma pranešime.

C3S, atlikdama analizę, daugiausiai remiasi iš palydovų gaunamais duomenimis, tačiau naudoja ir meteorologijos stočių, lėktuvų ir laivų informaciją. C3S pažymi, kad atitinkamą statistiką veda nuo 1981, kai duomenys tapo ypač patikimi. Tarnybos atstovas sakė, jog labai tikėtina, kad praėjęs mėnuo buvo ir šilčiausias sausis nuo XIX pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
LAIKAS MOKSLININKAMS PAŽINTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS IR BAIGTI KOMĖDIJAS DĖL NATŪRALIAI ŽEMĖJE VYKSTANČIOS KLIMATO KAITOS!!!

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
ŽEMĖS AŠIGALIAI periodiškai, kas 3000 metų, keičiasi vietomis! PASKUTINĮ KARTĄ TAI ĮVYKO prieš 2020 metų! Mūsų laikais, ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS pastoviai krypsta į SAULĘ, pietinis - NUO SAULĖS! TODĖL ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, kas 0,08 radialinio laipsnio, KLIMATAS ŠYLA, PIETINIAME ŠĄLA!!!! ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, nuo 2500 metų, BUS VIENAS METŲ LAIKAS - DIENA ir VASARA, PIETINIAME - NAKTIS IR ŽIEMA!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių