EK pirmininkė U. von der Leyen kelionės į JK metu susitiks su karaliumi Charlesu III

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) pirmadienį vizito į Jungtinę Karalystę metu susitiks su karaliumi Charlesu III (Karoliu III) ir aptars Šiaurės Airijos prekybos taisyklių po „Brexito“ peržiūrą.

„Popiet pirmininkė taip pat susitiks su Jo Didenybe karaliumi“, – žurnalistams sakė Europos Sąjungos atstovė spaudai Dana Spinant (Dana Spinan), papildydama informaciją apie U. von der Leyen derybas su JK premjeru Rishi Sunaku (Rišiu Sunaku).

Bakingamo rūmai patvirtino, kad susitikimas įvyks.

„Karalius mielai susitinka su bet kuriuo pasaulio lyderiu, jei jis lankosi Jungtinėje Karalystėje, ir vyriausybė jam pataria tai daryti, – žurnalistams teigė rūmų atstovas spaudai. – Pirmadienį vėlyvą popietę valstybės vadovas ir pirmininkė susės prie arbatos puodelio per savo susitikimą, kuriame tikimasi aptarti įvairias temas, įskaitant klimato kaitą ir padėtį Ukrainoje.“

U. von der Leyen tviteryje paskelbė nuotrauką, kurioje ji išlipa iš traukinio Londone, bet neužsiminė apie planus susitikti su karaliumi.

„Džiaugiuosi, kad šiandien esu Jungtinėje Karalystėje ir susitinku su ministru pirmininku Rishi Sunaku, – rašė ji, – nekantriai laukiu, kada galėsiu atversti puslapį ir pradėti naują skyrių su mūsų partneriu ir draugu.“

Prieš pristatydami Šiaurės Airijos prekybos taisyklių po „Brexito“ pakeitimus, jie turėjo surengti vadinamąsias „baigiamąsias derybas“ – tai būtų proveržis, kuriuo siekiama atkurti įtemptus santykius.

Tačiau, nors Briuselyje ir Londone dėl Šiaurės Airijos protokolo reformų daugiau ar mažiau sutarta, R. Sunako laukia kova dėl pritarimo šalies viduje.

Už griežtesnę poziciją pasisako probritiškos Šiaurės Airijos junionistų bendruomenės politikai ir kai kurie R. Sunako Konservatorių partijos nariai, įskaitant buvusį ministrą pirmininką Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių