EK pirmininkė pranešė apie rengiamą naują migrantų grąžinimo įstatymą

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) pirmadienį blokui adresuotame laiške pranešė, kad eurokomisarai pasiūlys naują teisės aktą, sudarysiantį sąlygas deportuoti daugiau neteisėtų migrantų.

„Komisija pateiks naują pasiūlymą dėl teisės akto, kuriuo būtų (...) veiksmingai supaprastintas grąžinimo procesas“, – atsakydama į kelių Europos Sąjungos (ES) valstybių narių klausimus rašė ji.

„Tačiau mums reikės naujos teisinės sistemos, kad sustiprintume savo pajėgumus veikti“, – bloko narėms išsiųstame laiške pridūrė U. von der Leyen,

Ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje vyks Europos aukščiausiojo lygio susitikimas, iš dalies skirtas migracijai.

Pasak EK pirmininkės, norėdamas lengviau deportuoti neteisėtus migrantus blokas turi „pasiekti tam tikrą suderinamumo ir pasitikėjimo lygį“, o kiekviena šalis narė turi pripažinti kitų valstybių priimtus sprendimus.

Taip būtų užtikrinta, kad „migrantai, dėl kurių vienoje šalyje priimtas sprendimas grąžinti, negalėtų pasinaudoti sistemos spragomis ir išvengti grąžinimo kitoje šalyje“.

U. von der Leyen teigė, kad maždaug 20 proc. nurodymų grąžinti neteisėtus migrantus yra įvykdoma. Ji pažadėjo stiprinti bendradarbiavimą su deportuojamus migrantus priimančiomis trečiosiomis šalimis, be kita ko, griežtinant vizų politiką.

„Vizų politikos suderinimas pasiteisino kaip svarbi neteisėto judėjimo į ES valdymo priemonė“, – pažymėjo EK pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių