E. Savisaaras pareiškė sieksiąs Estijos prezidento posto

  • Teksto dydis:

Pagrindinės opozicinės Centro partijos lyderis Edgaras Savisaaras (Edgaras Savisaras) antradienį pareiškė ketinąs balotiruotis į šalies prezidentus.

Kalbėdamas Nacionalinėje bibliotekoje jis pažadėjo, jei taps prezidentu, nepakeis savo dabartinių požiūrių ir tęs centristinę politiką.

„Noriu padėkoti visiems, ir Taline, ir Estijoje, raginusiems mane dalyvauti prezidento rinkimuose ir reiškusiems man palaikymą, – sakė jis. – Jūsų entuziazmas užkrečiamas. Aš su daugeliu pasitariau ir atidžiai sekiau, ką mano liaudis, ką galvoja visuomenė, ką rodo sociologiniai tyrimai“.

Tačiau jis išsakė tris priežastis, dėl kurių jis galėtų ir nedalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje.

„Pirma, man pakanka darbo ir partijos pirmininko poste; būtina rengtis vietinių rinkimų kampanijai,. – nurodė E.Savisaaras. – Centro partiją ir mūsų pasaulėžiūrą reikia ginti nuo precedento neturinčių teisinių ir politinių išpuolių“.

„Antra, dar nuo Liaudies fronto laikų mieliau rinkčiausi tokias politines pareigas, kuriose galėčiau padaryti kažką savo rankomis, – tęsė jis. – Kelis kartus, užuot ėjęs į parlamentą, į Tompėją, vykdavau į Taliną ir imdavausi municipalinės politikos. Ir nesigailėdavau“.

„Trečia, nors aš visą laiką sekiau užsienio politikos dienotvarkę, ir būdamas Talino mero poste, aktyviai kovojau už miesto interesus ir Briuselyje, ir Kinijoje, vis dėlto nedidžiąją savo laiko dalį skyriau vidaus valstybės reikalams, – pažymėjo E.Savisaaras. – Tai nevisiškai atitinka nuomonę, kad prezidentas pirmiausia turi atstovauti Estijos interesams tarptautini lygiu“.

Centro partija oficialiai apie savo kandidatą prezidento rinkimams paskelbs birželio 11 dieną. Mat iš Centro partijos prezidento posto žadėjo sieki ir parlamentarė Mailis Reps, be to minėtos ir kitos pavardės: Peeteris Ernitsas (Pėteris Ernicas) ir Marina Riisalu (Marina Rysalu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių