E. Macronui nugarą atsuko dar dalis jo partijos deputatų

Vis daugiau parlamentarų atsuka nugarą Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui: antrą kartą per septynias dienas keli jo partijos „Respublika, pirmyn“ (La République en Marche) deputatai paskelbė kuriantys atskirą frakciją Nacionalinėje Asamblėjoje.

Naujai sukurtą frakciją pavadinimu „Veikime kartu“ („Agir Ensemble“) sudaro 17 parlamentarų, Dauguma jų yra iš centro dešinės stovyklos ir E. Macrono partijos. Septyni jų – buvę „Respublika, pirmyn“ frakcijos atstovai. Partija dabar žemuosiuose parlamento rūmuose turi tik 281 mandatą – aštuoniais mažiau už absoliučią 289 vietų daugumą.

Absoliučią daugumą E. Macrono partija prarado jau anksčiau: prieš savaitę atskilo ir prie naujos frakcijos prisijungė pirmoji parlamentarų grupė. Ji reikalauja E. Macrono didelių investicijų į nustekentą sveikatos sistemą ir didesnių įsipareigojimų aplinkos ir socialinių reikalų srityse.

Naujai susikūrusi frakcija „Veikime kartu“ žada „konstruktyviai“ bendradarbiauti su E. Macrono partija ir pasirinktinai remti įstatymų projektus. Prezidento politiniai planai neturėtų nukentėti: E. Macrono partija gali toliau kliautis sąjungininkų liberalų bei nuosaikiųjų konservatorių parama.

E. Macrono kursas per koronaviruso krizę vertinamas labai prieštaringai. Pats prezidentas paskelbė, kad pasimokys iš pandemijos. Vyriausybė savaitės pradžioje pažadėjo didesnius atlyginimus ligoninių personalui bei tobulinti sveikatos sistemos reformą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
JEI ATSUKO TAI NE DRAUGAI TOKIE BET KADA IŠDUODA SEKMĖS JUM PREZIDENTE GEROS VIEŠNAGĖS

Visai gėdos netur.

Visai gėdos netur. portretas
Peredastai.tik kas iškart nugarą atsuka.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių