E. Macronas pasveikino Alžyro prezidentą A. Tebboune'ą su perrinkimu

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sekmadienį perdavė nuoširdžiausius sveikinimus Alžyro kolegai Abdelmadjidui Tebboune'ui (Abdelmadžidui Tebunui), kuris buvo perrinktas į prezidento postą surinkęs beveik 95 proc. balsų, pranešė jo biuras.

E. Macronas pabrėžė „išskirtinius šalių santykius“, nepaisant dažnai kylančios įtampos, sakoma Prancūzijos prezidentūros pranešime.

„Dialogas tarp mūsų dviejų šalių yra labai svarbus“, – pridūrė jis.

78-erių A. Tebboune'as gerokai aplenkė savo varžovus islamistą Abdelali Hassani Cherifą (Abdelalį Hasanį Šerifą), surinkusį 3 proc. balsų, ir socialistą Youcefą Aouchiche'ą (Jusefą Aušišą), surinkusį 2,1 proc. balsų.

78-erių A. Tebboune'as Alžyro prezidento postą užima nuo 2019-ųjų, ir rinkimų rezultatas stebėtojų – nei namie, nei užsienyje – nenustebino.

Alžyras yra didžiausia pagal plotą Afrikos šalis, be to, beveik 45 mln. gyventojų turinti šalis yra antra pagal gyventojų skaičių žemyne po Pietų Respublikos.

Visos kampanijos metu aktyvistai ir tarptautinės organizacijos, įskaitant „Amnesty International“, piktinosi represyvia atmosfera, opozicinių partijų, žiniasklaidos organizacijų ir pilietinės visuomenės grupių narių persekiojimu.

Kai kurie smerkė šiuos rinkimus kaip iš anksto nulemtus, kurie gali tik įtvirtins esamą padėtį.

Tačiau A. Tebboune ir abu jo varžovai ragino piliečius dalyvauti politiniame gyvenime ir ypač Alžyro jaunimą, kuris sudaro daugumą gyventojų ir neproporcingai kenčia nuo skurdo ir nedarbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių