A. Duda: Lenkija turi ruoštis galimam pabėgėlių iš Baltarusijos antplūdžiui

Besitęsiantis politinis nestabilumas Baltarusijoje gali reikšti, kad į Lenkiją netolimoje ateityje atplūs pabėgėlių iš Baltarusijos banga, o tokiam iššūkiui jo šalis turės pasiruošti, penktadienį sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

„Trumpai tariant, kalbame apie migracijos bangą“, – susitikimo su vyriausybe metu sakė jis. Ministrų Kabinetui bus pavesta patikrinti saugumo tarnybų ir tokių agentūrų, kaip pasienio kontrolės, pasiruošimą tokiam scenarijui.

A. Duda savo komentarus pateikė praėjus kelioms dienoms po to, kai šalies ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis teigė, kad Lenkija yra pasirengusi priimti nuo policijos nukentėjusius baltarusius ir jiems pasiūlyti medicininę pagalbą.

Baltarusijoje protestai vyksta nuo rugpjūčio 9 dieną įvykusių prezidento rinkimų, kuriuose dar vienai kadencijai su 80 proc. rinkėjų balsų esą buvo perrinktas ilgametis šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka. Šie rinkimai pasaulyje vertinami prieštaringai.

A. Lukašenkos vadovaujamos pajėgos dažnai susidoroja su taikiais protestuotojais, kurie ir toliau traukia į gatves, teigdami, kad rinkimus laimėjo Sviatlana Cichanouskaja, į rinkimus įsitraukusi tuomet, kai vos apie savo kandidatūrą paskelbęs buvo suimtas jos vyras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Davai paimkit bulbas ir su es vyzom siuskit i lietuva avinu banda lietuviu liiks bedarbiu tauta ura polska.juk per ju idarbinimo firmas visi kakolai bulbos visi ciurkos ir dirba isnomoti LT o sliektos nei prie ko kaip sako didis grazus lt prezidentas mes mylim visus tik ne savo tauta

Algis

Algis portretas
Tai kad ai Lietuva pasiruosus pasiimt visus baltarusus ir ukrainiecius.

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul pasiima tuos visus kvailius. Bus pigios darbo jėgos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių