„Dievo teisei“ paklūstanti JAV pareigūnė atsisako tuokti gėjų poras

  • Teksto dydis:

Viena Kentukio valstijos pareigūnė antradienį atsisakė išrašinėti santuokos liudijimus homoseksualioms poroms, nors tai yra įpareigojęs daryti JAV Aukščiausiasis Teismas, sakydama, kad ji paklūsta „Dievo teisei“.

Rovano apygardos raštininkė Kim Davis (Kim Deivis) liovėsi išdavinėti visus santuokų liudijimus rugpjūčio viduryje – po to, kai birželio 26-ąją Aukščiausiasis Teismas priėmė istorinį sprendimą, įteisinantį vienalytes santuokas visose Jungtinėse Valstijose.

K.Davis pateikė ieškinį federaliniam teismui, argumentuodama, kad ji negali būti įpareigota vykdyti tos nutarties dėl savo krikščioniško tikėjimo. Tačiau federalinis teisėjas tokios pozicijos nepriėmė.

Raštininkė apskundė žemesnės instancijos teismo nutartį Aukščiausiajam Teismui ir užsitikrino, kad sprendimo vykdymas būtų atidėtas, bet jos apeliacija buvo atmesta.

Antradienį bent dvi gėjų poros įžengė į mažą apygardos teismo pastatą Morhedo mieste, reikalaudamos, kad K.Davis išduotų santuokos liudijimus. Jaunavedžius lydėjo televizijos operatoriai, reporteriai ir gėjų teisių aktyvistai.

„Šiandien santuokos liudijimų neišduodame“, – pareiškė K.Davis, matoma viename vaizdo reportaže, nufilmuotame vietos dienraščio „Courier-Journal“ reporterio.

„Kieno teise?“ – paklausė vienas iš susituokti norinčių vyrų, taip pat apkaltinęs K.Davis diskriminacija.

„Dievo teise“, – atrėžė nepalenkiama pareigūnė.

„Mano tikėjimo negalima nuo manęs atskirti, – pridūrė K.Davis. – Esu pasiryžusi priimti pasekmes – kaip ir jūs patirsite pasekmes, kai ateis teismo laikas.“

Kai poros pareiškė neišeisiančios, kol gausiančios dokumentus, K.Davis pastebėjo: „Tuomet jums teks ilgai laukti.“

Kentukio gubernatorius Steve'as Beshearas (Stivas Bešeras) liepą nurodė visiems apygardų raštininkams paklusti Aukščiausiojo Teismo sprendimui ir registruoti vienalytes santuokas arba atsistatydinti.

Antradienį Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (ACLU) pateikė peticiją, raginančią pripažinti K.Davis parodžiusia nepagarbą teismui savo atsisakymu išduoti santuokos liudijimus. ACLU pažymėjo, kad teismas tą peticiją nagrinės ketvirtadienį.

„Tai nesuvokiama. Atrodo absurdiška“, – „Courier-Journal“ citavo Davidą Moore'ą (Deividą Murą), kurio partneris Davidas Ermoldas (Deividas Ermoldas) sulaukė K.Davis atkirčio.

„Kam reikia visa tai išgyventi, kad susituoktų? Juk dabar 2015-ieji. Čia Amerika, – pridūrė D.Moore'as. – Štai ko sulaukiame už savo sumokamus mokesčius – štai tokio elgesio.“

Iki birželį priimto istorinio JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimo visose 50 valstijų buvo taikomos įvairios teisinės nuostatos: kai kurios jau anksčiau buvo įteisinusios vienalytes santuokas, kitas tai privertė daryti federaliniai teismai, o trečios toliau draudė jas registruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anda

anda portretas
kas yra ta dievo teisė? Jėzus apie homoseksualius žmones nėra pasakęs nei vieno žodžio. jeigu ir egzistuoja kažkokia dievo teisė, turėtų būti visur uždruastos skyrybos ir vaikų atidavinėjimai į vaikų namus.

Ot

Ot portretas
Ir teisingai daro! Nors viena drąsi moteriškė Amerikoj yr.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių