Didžioji Britanija – pirmoji šalis Europoje, kuri įteisino laisvų rankų vairavimą keliuose

  • Teksto dydis:

Anglijoje vairavimas tampa patogesnis, praneša LNK.

Didžiosios Britanijos transporto departamentas „Ford“ automobilių gamintojui suteikė galimybę Anglijos, Škotijos ir Velso greitkeliuose naudoti pagalbos vairuotojui technologiją. Tačiau vairuotojams vis dar tenka dėmesingai stebėti kelią, o nusisukus pasigirsta pavojaus signalas. Tačiau vairuotojas gali nuimti rankas nuo vairo ir atitraukti kojas nuo pedalų.

„Mes rūpinamės greitėjimu, stabdymu, vairavimu. Aiškiname, kur yra eismo juostos žymekliai. Nereikia laikyti rankų ant vairo, bet tikimės, kad stebėsite kelią ir kontroliuosite situaciją“, – aiškino „Ford“ atstovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje tokiais automobiliais naudojasi apie 200 tūkst. vairuotojų. Tačiau anglams ši technologija vis dar kelia nepasitikėjimą.

„Mums svarbiausia užtikrinti, kad patys vairuotojai, perkantys šiuos automobilius, tiksliai žinotų, ką automobilis gali ir ko negali daryti. Šiuo metu visa tai priklauso nuo „Ford“. Vyriausybė nesikiša ir nerengia jokių mokymų.“

Nereikia laikyti rankų ant vairo, bet tikimės, kad stebėsite kelią ir kontroliuosite situaciją.

Vis dėlto vyriausybė sako, kad ši technologija rodo, jog Jungtinė Karalystė pirmauja inovacijų srityje.

„Tai skirta tam, kad vairavimas klientams tamptų paprastesnis.“

Tiesa, laisvų rankų įranga automobilyje anglams nemokama tik kol kas. Planuojama, kad vėliau ji vidutiniškai atsieis apie 20 eurų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras  portretas
Kam tada ta mašina reikalynga

ogi

ogi portretas
1 zodziu robotai vezios klonuotus bei cypuotus homosapiens kas nesutiks su naujovem tures trauktis savarankiskai i AA =0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių