Didėja protestas prieš V. Putino pasilikimą valdžioje

Rusijoje įsibėgėja protestas prieš galimą Kremliaus vadovo Vladimiro Putino pasilikimą valdžioje po 2024 metų. Žmogaus teisių aktyvistai, teisininkai ir kiti Rusijos piliečiai paskelbė peticiją Europos Tarybai su raginimu peržiūrėti V. Putino inicijuotą didžiausią Rusijos istorijoje konstitucijos reformą. Tūkstančiai pasirašė raginimą internete. Rusija yra Europos Tarybos narė.

Opozicionieriai, kovojantys už Rusijos demokratiją, naujame tinklapyje „net2020.ru“ įspėjo dėl konstitucinio perversmo ir piktnaudžiavimo valdžia. Interneto priežiūros tarnyba „Roskomnadsor“ uždarė portalą, kuriame V. Putino priešininkai paskelbė ir manifestą.

Kadangi sostinėje Maskvoje dėl koronaviruso uždrausti daugiau kaip 5 000 žmonių susibūrimai, opozicija negali sutelkti masių gatvėje, todėl pasipriešinimas formuojasi internete.

Rusijos Dūma ir Federacijos Taryba šią savaitę skubos tvarka priėmė konstitucijos pataisas. Numatytas ne tik prezidento galių išplėtimas, bet ir galimybė V. Putinui siekti dar dviejų kadencijų. Remiantis ligšioline konstitucija, jis po 2024-ųjų dar kartą kandidatuoti negalėjo.

Parlamento narė Valentina Tereškova pasiūlė įsigaliojus naujai konstitucijai neįskaičiuoti ligšiolinių keturių V. Putino kadencijų. Anot jos, šaliai dėl sudėtingos ekonominės situacijos reikia patyrusio krizių valdytojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Oi !! Kaip norisi tam silikoniniam" korotyskai" pasitrinti Kremliaus migyje iki ji ishnesh kojomis -pirmyn..laukiniais Rytai!!

Jums

Jums portretas
Iki putino Kaip iki Kijevo "RAKOM"!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Papūskit jūs Putinui kur nesueina....jau kiek metų verčiat ir nenuverčiat. O dabar išvis nieko nepadarysit, tai belieka tik bejėgiškai kiauksėti...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių