Dėl koronaviruso protrūkio automobilių pardavimai Kinijoje vasarį smuko 92 proc.

Automobilių pardavimai Kinijoje pirmoje vasario pusėje nusmuko 92 proc., kadangi naujojo koronaviruso protrūkis smarkiai paveikė šalies įmones, pranešė viena pramonės įstaiga, informuoja BBC.

Automobilių prekybos vietos buvo uždarytos, o pirkėjai nuo jų laikėsi toliau, taip siekdami užkirsti kelią mirtino viruso plitimui.

Pardavimai šalies mastu pirmą vasario savaitę smuko 95 proc. Kasdienis parduodamų automobilių vidurkis siekė 811 automobilių.

Kinijos keleivinių automobilių asociacija (CPCA) pareiškė viltis, kad pardavimai netrukus atsigaus, kadangi duris pamažu atveria vis daugiau automobilių salonų.

„Pirmą vasario savaitę salonuose žmonių beveik nebuvo, kadangi dauguma jų nusprendė nepalikti savo namų“, – sakė CPCA generalinis sekretorius Cui Dongshu.

Šį mėnesį automobilių prekybininkai pamažu atnaujina savo veiklą, o asociacija tikisi, kad pardavimai atsigaus antroje vasario pusėje.

Kinija yra didžiausia pasaulio automobilių rinka, kurioje, pasak statistikos įmonės „Statista“, praėjusiais metais buvo parduota per 21 mln. automobilių. JAV yra antra pagal dydį automobilių rinka pasaulyje.

Dar neprasidėjus viruso protrūkiui, automobilių pardavimai Kinijoje jau buvo sulėtėję dėl vangios šalies ekonomikos ir prekybos įtampos su JAV.

Smunkant pardavimams, buvo smarkiai paveikta ir automobilių gamyba, kadangi daug didžiausių pasaulio gamintojų buvo priverstos paskelbti apie atidėliojimus.

Daug automobilių bendrovių vylėsi atnaujinti savo veiklą dar šią savaitę, tačiau net tos įmonės, kurios atidarė kelias savo prekybos vietas, įspėjo, kad sugrįžti prie senų tempų užtruks ilgiau, nei tikėtasi.

Kinijoje, dar vadinamoje „pasaulio gamykla“, nuo viruso kenčia ne tik automobilių, bet ir kitų prekių gamintojai – technologijų bendrovė „Apple“ įspėjo apie mobiliųjų telefonų „iPhone“ pasiūlos trūkumą.

Iki šiol nuo mirtino viruso pasaulyje mirė daugiau nei 2,2 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių