Daugiau kaip milijonas ES piliečių jau išsiėmė Žaliąjį pasą

Daugiau kaip milijonas ES piliečių jau turi skaitmeninį COVID-19 pažymėjimą, dar vadinamą Žaliuoju pasu. Tai antradienį per Europos Parlamento plenarinį posėdį sakė ES teisingumo komisaras Didier‘as Reyndersas.

Anot jo, pažymėjimas „leis ES piliečiams lengviau naudotis pagrindine savo teise į laisvą judėjimą“. Tai „praktiškas instrumentas“, kad vasarą būtų galima saugiai keliauti, sakė komisaras.

Liepos 1-ąją pradės veikti elektroninė COVID-19 pažymėjimų tikrinimo platforma. Be informacijos apie skiepus joje bus ir duomenys apie persirgtą infekciją ar atliktus testus. Šalys narės Žaliuosius pasus gali išduoti jau dabar. Tai jau daro devynios narės – Lietuva, Vokietija, Bulgarija, Danija, Graikija, Kroatija, Lenkija, Ispanija ir Čekija.

ES šalių ir EP derybininkai prieš dvi savaites galutinai susitarė dėl sertifikato su QR kodu. Sprendimas dar kartą turi būti formaliai patvirtintas. Europos Parlamentas dėl kompromiso balsuos antradienį, rezultatai bus paskelbti trečiadienį. Šalys narės susitarimą ketina pavirtinti savaitės gale.

Žaliąjį pasą turintiems keliautojams ES šalyse narėse nebus taikoma karantino ir testo prievolė, jei tai leis epidemiologinė padėtis. ES šalys nacionaliniu pagrindu gali pripažinti ir vakcinas, kurios ES dar nėra registruotos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai sitie bus su pasu

Tai sitie bus  su pasu portretas
Didziausi kovido platintojai

taip

taip portretas
visus /avinus/ surusiuos kaip pas indus kastomis ir ta daro ne kas kitas o sionzydai su mosad nes fanatikus muslimus lengva valdyt tai viska ant ju ir kloja tik persai dar nesiduoda kvailinami o euroturgelis su merkmacron eina isvien su sia sobla dar pakurstoma jav /artistu/ kuriu kadencija jau baigiasi kartu su vandenio eros pradzia o oligarhiniai dar dalinasi bunkeriais nes klimato atsilimas tai ne navaliono su svetka problemos kurios patyre fiasko o ju paciu isgyvenimo ?....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių