Dar vienas Ispanijos regionas atveria barus ir kavines: atlaisvinimų tikisi ir Maljorka

  • Teksto dydis:

Ispanijoje laisvėja karantino sąlygos, laisvėja apribojimai iki tol buvusiam uždarytam verslui. Kastilijos-La Mančos regionai atveria lankytojams kavines ir barus, taip suteikdami vilties kolegoms iš Maljorkos.

Kaip praneša portalas majorcadailybulletin.com, Kastilija-La Manča tapo vienu paskutiniųjų Ispanijos regionų, kurie paskelbė apie pandemijos apribojimų švelninimą. Tokius sprendimus lėmė tai, jog visoje Ispanijoje susirgimų COVID-19 infekcija gerokai sumažėjo, šiuo metu užsikrėtimų skaičius 100 tūkstančių gyventojų yra apie 540. Šis rodiklis žymi žemiausią užsikrėtimų skaičių nuo sausio vidurio.

Barai ir restoranai centriniame Ispanijos regione jau gali veikti, aptarnauti lankytojus, tačiau kontrolė išlieka. Klientai, prieš eidami į vidų, turi atsisiųsti QR kodą, leidžiantį juos atsekti, jei įvyktų protrūkis.

Šis sprendimas yra dar vienas spaudimas Maljorkos vyriausybei taip pat atlaisvinti karantino sąlygas ir leisti atverti uždarytus barus. Viešojo maitinimo įstaigos prieš vyriausybę pradėjo teisinius veiksmus, taip dar darydami vietos valdžiai dar didesnį spaudimą. Čia buvo kilę barų bei restoranų savininkų protestų.

Madridas ir Katalonija praėjusią savaitę taip pat sušvelnino kai kurias priemones, atlaisvino dalį verslų. Praėjusį antradienį, po verslo asociacijų kreipimosi, Baskų žemės teismas sustabdė regioninį įsakymą uždaryti barus ir restoranus, tad šiuose regionuose viešoji maitinimo paslauga vėl gali būti teikiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių