D. Tuskas griežtai sukritikavo V. Putino pareiškimus apie liberalizmą

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį pavartojo neįprastai nediplomatišką retoriką, pareiškęs, kad „griežtai nesutinka“ su Rusijos prezidento Vladimiro Putino teiginių, esą liberalizmas yra „pasenęs“.

Duodamas interviu dienraščiui „Financial Times“ Kremliaus vadovas sakė, kad „liberalioji idėja“ dabar konfliktuoja su žmonių visame pasaulyje norais.

„(Liberalai) negali tiesiog diktuoti bet kam ir bet ko, kaip jie mėgino daryti pastaraisiais dešimtmečiais“, – laikraščiui sakė V. Putinas, Europoje ir JAV stiprėjant populistiniams judėjimams.

V. Putinas kritikavo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel „kardinalią klaidą“ – sprendimą įsileisti į savo šalį daugiau kaip milijoną pabėgėlių, taip pat gyrė JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pastangas sustabdyti migrantų iš Meksikos antplūdį.

„Liberalioji idėja laikosi prielaidos, kad nieko nereikia daryti. Žudyk, plėšk, prievartauk – ir nieko, juk migrantų teises reikia ginti“, – ironiškai sakė Rusijos lyderis.

„Liberalioji idėja paseno. Ji pradėjo prieštarauti gyventojų didžiosios daugumos interesams“, – kalbėjo V. Putinas.

Per šį interviu jis pareiškė, kad kad liberalioji ideologija „pergyveno savo tikslą“.

D. Tuskas, atvykęs į Osakoje vykstantį Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą, sukritikavo V. Putino teiginius.

„Norėčiau pasakyti, kad griežtai nesutinku su [V.Putino] pagrindiniu argumentu, neva liberalizmas yra pasenęs“, – sakė buvęs Lenkijos premjeras.

„Bet kas, teigiantis, kad demokratija yra pasenusi, taip pat galvoja, kad pasenusi yra laisvė, teisinė valstybė ir žmogaus teisės“, – pridūrė D. Tuskas.

Jo nuomone, europiečiams šios vertybės tebėra „būtinos ir gyvybingos“.

„Manau, kad iš tikrųjų pasenęs yra autoritarizmas, asmenybės kultas ir oligarchų valdymas – net jeigu kartais tai gali atrodyti veiksminga“, - pabrėžė D. Tuskas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) irgi sureagavo į V. Putino pareiškimą: „Esu įsitikinęs, kad netikrumo kupiname pasaulyje liberaliosios demokratijos tebeturi daug ką pasiūlyti.“

„Tai – ne vienintelis modelis, bet šis modelis egzistuoja ir turi savos galios“, – pridūrė jis.

Jau anksčiau prognozuota, kad G-20 lyderių pozicijos susikirs dėl prekybos, užsienio politikos ir klimato kaitos klausimų.

Prieš išskrisdamas į Osaką D. Trumpas pažėrė aštrių pareiškimų tiek savo oponentų, tiek sąjungininkų atžvilgiu, bet viršūnių susitikimo pirmąją dieną kalbėjo taikingiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lenkas

Lenkas portretas
Pasirodo megsta pasikrapstyti siknose todel labai supyko ant volodios.bet volodia teisus,Europa jau supederastejo senai per tuos savo liberalizmus visiems .vat tik normaliu zmoniu valdzia europos kazkodel tai nekencia.

LIBERASTAI NUO ZODZIO FIDERASTAI

LIBERASTAI NUO ZODZIO FIDERASTAI portretas
....

Putinas visiskai teisus---

Putinas  visiskai teisus--- portretas
Tuskus lai prasitrina akis ir pasiziuri y ka pavirto Europa su lyberalizmo ir iskreiptos demokratijos idejom ...lyberalizmas tai zmonijos prazutis ,anarcija ,iskrypimas ,degradacija, teisinis nihilizmas.....lyberalizmas --tai visu bedu ,ligu, fekaliju duobe.... lyberalizmo pasetas seklos sudygo ,daugelyje saliu ---vagiami vaikai , ardomos seimos, gaminami visu rusiu nepakaltinami iskrypeliai, naikinamas tikejimas ,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių