D. Trumpas teigia laimėjęs JAV prezidento rinkimus: skanduojama „tai dar ne viskas!“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį pareiškė buvęs perrinktas antrai kadencijai, surinkęs 71 mln. „teisėtų balsų“, didžiosioms televizijoms paskelbus, kad pergalė prognozuojama jo varžovui demokratui Joe Bidenui (Džo Baidenui).

„71 mln. teisėtų balsų. Rekordas pareigas einančiam prezidentui! Aš laimėjau rinkimus, gavau 71 mln. teisėtų balsų“, – per „Twitter“ parašė D. Trumpas.

„Vyko blogų dalykų, kurių mūsų stebėtojams nebuvo leidžiama matyti. To anksčiau nėra buvę. Milijonai balsalapių buvo išsiųsti paštu žmonių, kurie to niekada neprašė“, – tvirtino jis.

Ankstesnėje savo žinutėje D. Trumpas pareiškė esąs pasiryžęs kreiptis į teismus, kad būtų užtikrintas sąžiningas rinkimų balsų skaičiavimas.

Skanduodami „Tai dar ne viskas!“ ir „Sustabdykite vagystę“ prezidento D. Trumpo šalininkai šeštadienį protestavo prie valstijų kapitolijų visoje šalyje, atsisakydami susitaikyti su pralaimėjimu ir kartodami nepagrįstus D. Trumpo teiginius, kad demokratai rinkimus laimėjo apgaule.

Scanpix nuotr.

Nuo Atlantos ir Talahasio iki Bismarko, Boisio ir Finikso minios, kurių dydis svyravo nuo kelių dešimčių iki kelių tūkstančių žmonių, iš kurių dalis neslėpė atsinešę ginklų, smerkė žinią apie J. Bideno pergalę po daugiau nei trijų įtampos kupinų dienų balsų skaičiavimo. Kai kuriuose miestuose kilo susistumdymų.

Atlantoje prie ilgametės respublikonų tvirtovės Džordžijos valstijos Kapitolijaus maždaug 1 000 D. Trumpo šalininkų skandavo „Užrakink jį!“, „Tai dar ne viskas!“ ir „Melagienos!“. Gatvėse gausu JAV vėliavų ir D. Trumpo plakatų.

Čia vyksta rinkimų sukčiavimas.

Apie smurtą nebuvo pranešta, nors vienu metu policija ėmėsi atskirti D. Trumpo oponentus nuo šalininkų. J. Bidenas nedidele persvara nugalėjo Džordžijoje, kurioje demokratų kandidatas nebuvo laimėjęs nuo 1992 metų.

29-erių Jordanas Kelley (Džordanas Kelis) iš Merfisboro Tenesyje atvažiavo į už daugiau nei 3 val. kelio esančią Atlantą sudalyvauti D. Trumpo šalininkų mitinge.

„Čia vyksta rinkimų sukčiavimas“, – sakė J. Kelley, tvirtindamas, kad rinkėjai Džordžijoje, valstijoje, kurioje dirba respublikonų gubernatorius ir valstybės sekretorius, netinkamai suskaičiavo balsus, norėdami iškelti J. Bideną į priekį.

„Nors gyvenu Tenesyje, esu amerikietis ir noriu įsitikinti, kad rinkimuose amerikiečiai turi balsą“, – kalbėjo jis.

Jis sakė planuojąs kitą savaitę vykti į už 10 valandų kelio nuo jo namų esantį Vašingtoną, kad sudalyvautų demonstracijoje ant Aukščiausiojo Teismo laiptų. D. Trumpas ir jo advokatai žadėjo galiausiai apskųsti jame rinkimų rezultatus.

Pabrėždami sunkius jausmus abiejose gilios tautos politinės takoskyros pusėse, prieš D. Trumpą nusiteikę protestuotojai Vašingtone švilpė, šaukė nešvankybes, skandavo „Pralaimėtojas!“ ir iškėlę vidurinį pirštą palydėjo D. Trumpo automobilį, kai prezidentas grįžo į Baltuosius rūmus iš golfo išvykos šeštadienį.

Scanpix nuotr.

Priešais D. Trumpo viešbutį Vašingtone atsirado du plakatai su užrašais „Nebūk nepatenkintas pralaimėtojas“ ir „Pripažink realybę“.

Priešingai nei teigia D. Trumpo šalininkai, nėra jokių rimtų rinkimų sukčiavimo įrodymų. Kai kurie respublikonų išrinkti pareigūnai visoje šalyje ėmė skelbti atsiribojantys nuo D. Trumpo ir ragino jį susitaikyti su rezultatu.

Keli tūkstančiai D. Trumpo šalininkų susirinko prie Pensilvanijos Kapitolijaus Harisberge. Pensilvanija suvaidino itin svarbų vaidmenį J. Bideno pergalėje.

„Jei šiandien to nesustabdysime, viskas bus baigta, – sakė 66 metų Bruce'as Fieldsas (Briusas Fildsas) apie naujienų organizacijas, kurios paskelbė J. Bideną nugalėtoju. – Priešingu atveju galime atsisveikinti su laisve.“

Į mitingą atėjo apie dvi dešimtys smarkiai ginkluotų vyrų, kai kurie jų vilkėjo maskuojančių spalvų rūbus.

Minia prie Finikse esančio Arizonos Kapitolijaus per kelias valandas išaugo iki daugiau nei 1 000. J. Bidenas pelnė pergalę ir Arizonoje.

„Labai įtartina, kad prezidentui D. Trumpui sunkiai sekasi, nors Arizonoje matėme raudoną bangą, – D. Trumpo šalininkams per demonstraciją sakė buvusi valstybės senatorė ir Arizonos respublikonų partijos pirmininkė Kelli Ward (Keli Vord). – Noriu sužinoti, ar yra neatitikimų su skaičiais iš kompiuterių.“

Net ir vietoje, kurioje nugalėjo respublikonų kandidatas, D. Trumpo šalininkai susirinko išreikšti jam palaikymo ir nusivylimo rinkimų baigtimi. Šalia Šiaurės Dakotos Kapitolijaus Bismarke valstijos Kongreso respublikonai prisijungė prie skanduojančių, plakatais nešinų protestuotojų.

Susistumdymų kilo vienam JAV judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“, BLM) šalininkui pabandžius antrankiais prisirakinti prie D. Trumpo rėmėjo. Tie du vyrai pradėjo grumtis ant žemės.

Pareigūnas palydėjo BLM šalininką į policijos automobilį. Nėra aišku, ar jis buvo areštuotas.

Mičigane, Lansinge, apie 50 D. Trumpo rėmėjų ir mažesnė grupė demonstrantų su BLM vėliavomis, susirinko prie valstijos Kapitolijaus, kur jie stumdėsi ir šaukė vieni ant kitų. Tačiau netrukus keli žmonės iš abiejų stovyklų ėmė melstis ir bent viena pora apsikabino.

40-metis Frankas Dobbsas (Frenkas Dobsas) iš Hendersono Nevados valstijoje į mitingą prie Klarko apygardos rinkimų biuro Nort Las Vegase atsivežė vėliavą „Trump 2020“, kuria mosavo per stiprų vėją.

„Tai nesibaigs, kol nepasibaigs. Dar yra teismai. Jei kada nors ir bus laikas atskleisti plačiai paplitusį sukčiavimą, tai turi padaryti prezidentas, – kalbėjo F. Dobbsas. – Žiniasklaida nesprendžia, kas laimi prezidento postą. Tai nusprendžia teisėti šios šalies rinkėjai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

KO TYLI EUROPA?...

KO TYLI EUROPA?... portretas
Reikėtų nepripažinti Baideno, kaip prezidento. Taip, kaip nepripažįstamas Lukašenka Baltarusijoje. Ką....kinkos per silpnos? Tuomet nesikiškite nei į Amerikos, nei į Ukrainos, nei į Baltarusijos, nei į Rusijos vidaus reikalus. Tik tuomet būsite teisingi ir objektyvūs.

Anonimas

Anonimas portretas
Zmogus yra lygiai toks pats kaip ir pries kelias desimtis tukstanciu metu. Matot, ir zydai pasirinko bandita Barnaba ir suteike jam laisve o Jezu Kristu Nazarieti- sventa zmogu prikale prie kryziaus. Niekas nesikeicia. Zmones kaip buvo atmatos taip ir liko.

Anonimas

Anonimas portretas
Ponas Trampe, rezk liaudziai kalba apie Baideno komunistines gaujos aferas ir machinacijas per rinkimus. Juk tai pasityciojimas is amerikieciu , ju demokratijos. Pasaulis dabar pasius tokius mokytojus demokratijos diegejus ant triju rusisku raidziu. Kelk liaudi i sventa kara. Demokratinis pasaulis sudejas visas viltis i Tave.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių