D. Trumpas: rinkėjai „turi teisę žinoti“ nugalėtoją rinkimų dieną

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį dar kartą pasėjo abejonių dėl balsalapių skaičiavimo po rinkimų dienos, pareiškęs, kad šalis „turi teisę“ tą pačią dieną sužinoti nugalėtoją.

„Turite turėti datą, ir ši data yra lapkričio 3-oji“, – valstybės vadovas sakė lankydamasis Respublikonų nacionalinio komiteto biure Arlingtone Virdžinijos valstijoje.

„Ir turėtume turėti teisę sužinoti, kas laimėjo lapkričio 3-ąją“, – pridūrė jis.

D. Trumpas turėjo galvoje savo reikštą nepritarimą JAV Aukščiausiojo Teismo atsisakymu kištis į sprendimą, leidžiantį Pensilvanijoje skaičiuoti paštu atsiųstus balsalapius, gautus po pagrindinės rinkimų dienos praėjus iki trijų dienų.

Šis sprendimas buvo priimtas iškilus logistikos sunkumų, šalyje tęsiantis koronaviruso pandemijai, paskatinusiai labai didelę rinkėjų dalį pasirinkti balsavimą paštu.

Pensilvanija laikoma svarbia svyruojančia valstija. Tiek D. Trumpas, tiek jo varžovas demokratas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pastarosiomis dienomis joje ne kartą dalyvavo kampanijos renginiuose.

„Tokie dalykai negali būti atidėliojami daug dienų ir galbūt savaičių“, – D. Trumpas kalbėjo amerikiečiams balsuojant visoje šalyje, nors jau daugiau kaip 100 mln. piliečių yra balsavę iš anksto.

„To daryti negalima. Visas pasaulis laukia. Šalis laukia. Tačiau visas pasaulis [taip pat] laukia“, – pridūrė prezidentas, siekiantis antrosios kadencijos.

Paklaustas, ar jau yra parašęs pergalės arba pralaimėjimo pripažinimo kalbą, D. Trumpas atsakė neigiamai.

„Žinot, laimėti yra lengva, – pareiškė jis. – Pralaimėti niekada nebūna lengva – man tai nelengva.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Nepaliauju stebėtis- visas pasaulis įtarinėja, kad balsavimas, ypač paštu, yra gremėdiškas, neatsparus klastojimui, brangus- ir niekas nieko nedaro. Negi iš tiesų masinis klastojimas yra paplitęs pasaulyje, ir visi valdantieji tikisi, kad būtent klastojimo būdu pavyks pasiekti pergalę kituose rinkimuose. Kitu atveju tikrai būtų sugalvota sistema, užtikrinanti teisingą balsų skaičiavimą. Jei dar netinka internetinis balsavimas, galima apylinkėse pastatyti aparatus, kur, paspaudus mygtuką, rinkėjo balsas iš karto nueitų į centrinį kompiuterį. Kad bet kas nespaudinėtų, aktyvuoti vienam paspaudimui galima būtų su asmens tapatybės kortele. Ir viskas- jau minutė po aštuonių turėtume tikslius rezultatus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių