D. Trumpas po pasikėsinimo: Dievas neleido tam įvykti

Jungtinių Valstijų buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį po išvakarėse įvykusio pasikėsinimo jį nužudyti paragino amerikiečius susivienyti ir „neleisti blogiui laimėti“ bei sakė, kad tik aukštesnių jėgų įsikišimas leidęs jam išgyventi.

„Vienas Dievas neleido įvykti tam, kas neįsivaizduojama“, – socialiniuose tinkluose sakė į Baltuosius rūmus per lapkričio rinkimus besitikintis sugrįžti D. Trumpas.

Per chaotišką ir šokiruojantį šeštadienio incidentą Pensilvanijos valstijos Batlerio mieste, kur vyko respublikono rinkiminis mitingas, D. Trumpui sužalota ausis.

78 metų buvęs prezidentas kruvinu veidu buvo skubiai nuvestas nuo mitingo scenos. Šaulys nukautas, o vienas renginio dalyvis žuvo, dar du žiūrovai buvo sunkiai sužeisti.

Pasikėsinimas sukėlė šoko bangą visame pasaulyje – daugybės šalių vadovai griežtai pasisakė prieš politinį smurtą ir išreiškė paramą nukentėjusiesiems.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), kuriam veikiausiai teks susigrumti su D. Trumpu per lapkritį vyksiančius JAV vadovo rinkimus, pareiškė, kad „Amerikoje nėra vietos tokiam smurtui“.

„Šią akimirką svarbiau nei bet kada anksčiau, kad būtume vieningi ir parodytume savo tikrąjį charakterį kaip amerikiečiai, išlikdami stiprūs ir ryžtingi, neleisdami blogiui laimėti“, – sekmadienį savo platformoje „Truth Social“ rašė D. Trumpas.

Jis patvirtino, kad dalyvaus respublikonų nacionaliniame suvažiavime, kuris prasidės pirmadienį Milvokyje, Viskonsino valstijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šventoji Skumbre

Šventoji Skumbre portretas
Greitai sakysim šventasis Trumpas.

Ui

Ui portretas
O jis įsitikinęs, kad jam į ausį šovė, o ne prispjaut bandė? Prisimenu tokį žaidimą iš vaikystės - prispjauk draugui į ausį! Politikams net ir suaugusiems tokie žaidimai kažkodėl patinka.

durnelis

durnelis portretas
šaulys. Susuko galvą per tarpininkus kokia Nensė Pelėsis /kas nežino ka ji savo rankom nusmaugtu Trumpuli jei tik kas leistu/ ir atidavė gyvybę už nieką
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių