D. Trumpas: JAV gal yra šiek tiek sisteminio rasizmo, bet ne tiek, kiek anksčiau

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, remiantis „Wall Street Journal“ paskelbtu interviu, teigė, kad šalyje yra „šiek tiek“ sisteminio rasizmo, tačiau jo mažėja.

„Norėčiau galvoti, kad jo nėra, – cituojamas D. Trumpas. – Tačiau, deja, šiek tiek jo greičiausiai yra. Taip pat galėčiau pasakyti, kad jo yra gerokai mažiau nei buvo anksčiau.“

D. Trumpo administracija siekė apskritai atmesti sisteminio rasizmo idėją ir kaltę dėl tam tikrų incidentų vertė „blogiems obuoliams“ tokiose institucijose kaip policijos departamentas.

Duodamas keletą pastarųjų interviu D. Trumpas mėgino atsiriboti nuo savo prieš tai griežtos pozicijos prieš protestuotojus, sukilusius dėl policijos smurto ir rasizmo. D. Trumpas atsitraukė tiek, kad net pasiūlė Amerikos futbolo lygoms persvarstyti galimybę pasamdyti Coliną Kaepernicką.

D. Trumpas ilgą laiką rodė priešiškumą C. Kaepernickui ir kitiems žaidėjams, kurie, siekdami išreikšti protestą dėl policijos smurto, priklaupė skambant valstybės himnui.

 


Šiame straipsnyje: JAVrasizmasDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
juodziai yra ikaiteeee[turedami daug nuolaidu ir pasalpu]. ..o to nusikaltelio sulaikymas .tai tik eilinis juoduju "pasiduoneliavimas";;jie ir patys vienas kita pasiruoshe suesti "be peilio ir shakutes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių