D. Trumpas grasina uždaryti JAV ir Meksikos sieną dėl migrantų antplūdžio

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pagrasino uždaryti Jungtinių Valstijų sieną su Meksika, jei jai nepavyks suvaldyti migrantų iš Centrinės Amerikos antplūdžio, paskelbęs virtinę opozicijoje esančius demokratus kaltinančių žinučių socialiniame tinkle „Twitter“.

Ši D. Trumpo ataka surengta likus mažiau nei trims savaitėms iki kadencijos vidurio rinkimų, kuriuose D. Trumpo respublikonai sieks išsaugoti persvarą Kongrese, tūkstančiams migrantų iš skurstančio Hondūro žygiuojant per Gvatemalą į šiaurę, Jungtinių Valstijų link.

„Aš stebiu Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro puolimą prieš mūsų šalį, kuriam vadovauja Demokratų partija (nes jie nori atvirų sienų ir dabartinių silpnų įstatymų), kurios lyderiai mažai ką daro, kad sustabdytų šį didžiulį žmonių, ĮSKAITANT NUSIKALTĖLIUS, antplūdį“, – pareiškė D. Trumpas.

„Prie visų išmokų sustabdymo šioms šalims, kurios atrodo beveik nebegalinčios sukontroliuoti savo gyventojų, privalau kuo griežčiausiai paprašyti Meksikos sustabdyti šį puolimą, o jei (ji) negalės to padaryti – pakviesiu JAV kariuomenę ir UŽDARYSIU MŪSŲ PIETINĘ SIENĄ!“ – tviteryje parašė JAV vadovas.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ruošiasi kelionei į šį regioną, kurios metu jis lankysis Meksikoje prieš gruodį numatytą išrinktojo prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro (Andreso Manuelio Lopeso Obradoro) inauguraciją ir Panamoje.

Kova su nelegalia migracija tapo vienu pagrindinių D. Trumpo prezidentavimo uždavinių, tačiau jo priešiškumas Meksikai sumažėjo po A. M. L. Obradoro pergalės liepą vykusiuose rinkimuose.

Nepaisant ideologinių nesutarimų, jiems pavyko pasistūmėti sprendžiant kelis klausimus, vienas kurių yra JAV ir Meksikos prekybos sutarties, kuri bus pavadinta JAV, Meksikos ir Kanados susitarimu (angl. USMCA), pasirašymas.

Tačiau, veikiausiai, dėl artėjančių rinkimų, kurie nulems, ar Baltieji rūmai ir toliau galės diktuoti įstatymų leidėjų darbotvarkę, D. Trumpas nusprendė sugrįžti prie savo griežtos retorikos.

„Mūsų šalies puolimas prie mūsų pietinės sienos, įskaitant nusikalstamų elementų ir narkotikų sunkimąsi, man, kaip prezidentui, yra daug svarbiau už prekybą arba USMCA“, – parašė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių