D. Trumpas dar metams pratęsė JAV sankcijas Rusijai

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) dar metams pratęsė sankcijas, Vašingtono įvestas Rusijai dėl Ukrainos krizės, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

„Veiksmai ir politika, apie kuriuos kalbama šiuose įsakuose, tebekelia nepaprastą ir itin didelę grėsmę Jungtinių Valstijų nacionalinio saugumo ir užsienio politikos saugumo interesams, – D. Trumpas cituojamas Baltųjų rūmų pranešime. – Dėl to pratęsiu [sankcijų] nepaprastąją padėtį vieneriems metams.“

Sankcijas Rusijai ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administracija įvedė po 2014 metų kovą Maskvos įvykdytos Krymo okupacijos ir aneksijos. Vėliau jos buvo dar ne kartą išplėstos ir kas metai būdavo pratęsiamos.

Jungtinės Valstijos taiko sankcijas virtinei Rusijos bankų ir bendrovių, daugeliui Kremliui artimų verslininkų, aukšto rango Rusijos ir nuversto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimo pareigūnų, Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų ir aneksuoto Krymo vadovybei. Be to, yra draudžiamas amerikietiškų prekių, technologijų ir paslaugų eksportas į Krymą ir investicijos šiame Juodosios jūros pusiasalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių