CNN: K. Harris paramą išreiškė pakankamai demokratų delegatų, kad ji laimėtų nominaciją

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) sulaukė pakankamo demokratų delegatų palaikymo, kad laimėtų savo partijos prezidento nominaciją, vėlai pirmadienį pranešė televizija CNN ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės.

Kad per artimiausiomis savaitėmis vyksiantį oficialų balsavimą galutinai užsitikrintų Demokratų partijos kandidatės į prezidentus nominaciją, K. Harris reikės, kad ją palaikytų bent 1 976 delegatai iš beveik 4 tūkstančių. Anot JAV žiniasklaidos, šį skaičių ji jau viršijo.

Sekmadienį prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pasitraukė iš rinkimų kovos ir po tris savaites trukusio spaudimo dėl prasto pasirodymo debatuose su D. Trumpu parėmė K. Harris.

Tarp jai paramą išreiškusių Demokratų partijos narių buvo ir įtakinga buvusi JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi), kuri sakė, kad remia K. Harris „su didžiuliu pasididžiavimu ir beribiu optimizmu“.

Pirmadienį ją oficialiai parėmė ir pagrindinė profsąjungų federacija AFL-CIO.

Viceprezidentė pirmadienį JAV (antradienį Lietuvos) laiku pareiškime sakė, kad didžiuojasi gavusi pakankamai demokratų delegatų palaikymą.

„Tikiuosi netrukus oficialiai priimti nominaciją“, – sakė K. Harris ir pridūrė, kad „šį vakarą didžiuojuosi užsitikrinusi plačią paramą, kurios reikia, kad tapčiau mūsų partijos kandidate“.

Per 24 valandas po to, kai J. Bidenas paskelbė nebekandidatuosiantis rinkimuose, rėmėjai K. Harris kampanijai skyrė rekordinę 81 mln. dolerių (74,39 mln. eurų) sumą.

Jos atstovai teigė, kad tai didžiausia vienos dienos suma prezidento rinkimų istorijoje, o iš 888 tūkst. paprastų aukotojų apie 60 proc. šiais metais apskritai paaukojo pirmą kartą.

K. Harris pirmadienį pažadėjo lapkritį laimėti prieš Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ir pripažino, kad po J. Bideno sprendimo ji patyrė „amerikietiškus kalnelius“.

„Per ateinančias 106 dienas mes ketiname kreiptis į Amerikos žmonėms ir ketiname laimėti, – teigė K. Harris rinkimų kampanijos darbuotojams Delavere. – Tai buvo amerikietiški kalneliai, ir mus visus dėl to užplūdo tiek daug įvairių emocijų. Turiu tik pasakyti, kad myliu Joe Bideną.“


Šiame straipsnyje: Kamala Harrisparamademokratai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių