Buvęs D. Trumpo patarėjas S. Bannonas nuteistas kalėti dėl nepagarbos Kongresui

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV eksprezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) patarėjas Steve'as Bannonas (Stivas Banonas), pripažintas kaltu dėl nepagarbos Kongresui už tai, kad nepaisė šaukimo atvykti duoti parodymų specialiajam įstatymų leidėjų komitetui, tiriančiam praėjusių metų Kapitolijaus šturmo aplinkybes, penktadienį buvo nuteistas keturis mėnesius kalėti.

S. Bannonas, vadovavęs D. Trumpo 2016 metų prezidento rinkimų kampanijai, liepą buvo pripažintas kaltu dėl dviejų kaltinimų nepagarba Kongresui: jis ne tik neatvyko duoti parodymų, bet ir nepateikė prašomų dokumentų, todėl jam buvo pareikšti du kaltinimai.

Jam taip pat buvo skirta 6,5 tūkst. JAV dolerių bauda, o teisėjas sutiko leisti jam likti laisvėje, kol bus nagrinėjamas jo apeliacinis skundas.

Teisingumo departamentas teismo prašė S. Bannonui skirti laisvės atėmimo šešiems mėnesiams bausmę.

S. Bannonas aiškino, jog šaukimo nepaisė, nes taip patarė jo advokatas, paaiškinęs, kad tuo atveju, jei jis duotų parodymus, tai pažeistų D. Trumpo, kaip buvusio prezidento, prerogatyvą.

Jis taip pat sakė jaučiąs, kad sausio 6-osios komiteto tyrimas yra politiškai motyvuotas.

Tačiau federalinis teisėjas Carlas Nicholsas (Karlas Nikolsas) atmetė šiuos argumentus, pareiškęs, kad D. Trumpas niekada nemėgino pasinaudoti prezidento prerogatyva S. Bannono byloje, o sausio 6-osios įvykius reikia ištirti.

„Sausio 6-osios įvykiai buvo rimti, niekas negali to paneigti“, – pareiškė C. Nicholsas, prieš paskelbdamas nuosprendį.

„Taigi sausio 6-osios komitetas turi pakankamai priežasčių ištirti, kas gi nutiko tą dieną.“

Tūkstančiai D. Trumpo šalininkų pernai sausio 6-ąją šturmavo Kapitolijų, siekdami užkirsti kelią Kongresui patvirtinti Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę prezidento rinkimuose. Riaušės pareikalavo penkių žmonių gyvybių, nukentėjo dešimtys policijos pareigūnų.

Po riaušių Atstovų Rūmai inicijavo istorinę antrą apkaltą D. Trumpui – dėl maišto kurstymo, tačiau Senatas jį išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Recidivystai demokratai nusikalteliai

Recidivystai demokratai nusikalteliai  portretas
ir ju teroristiniu grupuociu veidai. Kodel nera riausiu dabar? Nes respublikonai yra patriotai, o demokratai sukure sita FARSA yra tikrieji pasaulio nusikalteliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių