Burundžio prezidento rinkimus laimėjo valdančiosios partijos atstovas E. Ndayishimiye

Burundžio valdančiosios partijos kandidatas į prezidentus Evariste Ndayishimiye (Evaristė Ndajishimijė) pirmadienį paskelbė savo pergalę daug ginčų sukėlusiuose rinkimuose, per kuriuos jis surinko 68,72 proc. rinkėjų balsų.

Oficialius rinkimų rezultatus per vietos žiniasklaidą tiesiogiai paskelbusi Burundžio rinkimų komisija nurodė, kad pagrindinis E. Ndayishimiye varžovas opozicinės Nacionalinių išvadavimo pajėgų (CNL) partijos kandidatas Agathonas Rwasa (Agatonas Rvasa) surinko 24,19 proc. balsų.

Remiantis komisijos pranešimu, trečiadienį vykusiame balsavime dalyvavo 87,7 proc. registruotų rinkėjų. Jie taip pat rinko parlamento ir savivaldybių narius.

A. Rwasa ir jo partija jau užginčijo rinkimų rezultatus, pavadinę juos „fantazija“ ir apkaltinę pareigūnus areštavus opozicijos atstovus, kad jie negalėtų stebėti rinkimų eigos ir dalyvauti balsų skaičiavime.

Rinkimai vyko be tarptautinių rinkimų stebėtojų, beveik nepaisant koronaviruso infekcijos protrūkio, kurį vyriausybė bando ignoruoti.

Burundis tampa vis labiau izoliuotas nuo 2015 metų, kai prezidentas Pierre'as Nkurunziza (Pjeras Nkurunzizas) iškovojo abejotiną pergalę prezidento rinkimuose ir buvo perrinktas trečiai kadencijai. 

Per rinkimus kilęs smurto protrūkis nusinešė mažiausiai 1, 2 tūkst. gyvybių, o dar 40 tūkst. buvo priversti palikti savo namus.

Dėl užsitęsusių neramumų šalis neteko užsienio finansinės paramos, smuko jos ekonomika, padaugėjo kaltinimų dėl didelių žmogaus teisių pažeidimų šalyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu  portretas
visiskai neidomu !@!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių