Būna ir taip: britė savo 102-ąjį gimtadienį paminėjo šuoliu parašiutu

Britė Manettė Baillie savo 102-ąjį gimtadienį paminėjo šuoliu parašiutu. Senolė sekmadienį 2 km aukštyje su parašiutu iššoko iš lėktuvo. Ji šiek tiek bijojo ir „stipriai užmerkė akis“, po nusileidimo stočiai BBC prisipažino garbingo amžiaus dama.

Savo šuoliu M. Baillie norėjo padrąsinti kitus senjorus likti aktyvius. „Aš tokia laiminga, jog esu geros formos ir sveika, kad turiu su tuo kažką daryti, – kalbėjo ji. – Tiesiog noriu, kad žmonės nieko neatsisakytų, kai jie artėja prie 80 ar 90 metų“.

Idėja šokti parašiutu M. Baillie kilo, kai ji išgirdo, kad vieno pažįstamo 85 metų tėvas šoko su parašiutu. „Jei tai gali 85-erių žmogus, tai galiu ir aš“, – pasakiusi ji pati sau.

Tai ne pirmasis įspūdingas M. Baillie poelgis gimtadienio proga. Per 100-ojo jubiliejaus sukaktį ji „Ferrari“ automobiliu 210 km/h greičiu skriejo „Formulės 1“ Silverstouno trasa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOKS

KOKS portretas
čia šuolis-KARTU su instruktoriumi. Aš šokau VIENA 3 kartus ir patinsidėjau parašiutą ir iš karto iš lėktuvo, ne iš jokio bokšto. Parašiutai tada buvo ne sportiniai, desantnikų. Kiek pamenu dar- D-1-8, serija 6. Prieš tai turėjom išlaikyti egzameną-papasakot-KĄdarysim, jei ant mūsų krenta kitas paraųiutininkas, ar artinosi iš šono ir t.t. Čia panaųšųiai kai Vairuotojo teises gauti. Antras šuolis buvo per stiprų vėją-neturėjo leisti šokinėti. Tai nugara nešėę į geležinkėlio sąstatus, vos apsukau parašiutą ore. Ir nusileidus, vėjas ane nešė stadionu. Vos sustabdžiau, patraukus apatines virves, nes išvargau ore. Sudėjau vėl parašiutą ir šokau dar kartą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių