Bulgarijoje protestuotojai pasmerkė draudimą mokyklose kalbėti apie LGBTIQ

  • Teksto dydis:

Prie Bulgarijos parlamento susirinkę protestuotojai ketvirtadienį pasmerkė ankstesnę dieną priimtus švietimo įstatymo pakeitimus, kuriais mokyklose draudžiama kalbėti apie LGBTIQ ir tai, kas vadinama netradiciniais seksualiniais pasirinkimais.

Protestą organizavo feministinės, LGBTIQ ir kitos žmogaus teisių grupės, raginančios atšaukti šiuos pakeitimus, tarp kurių – LGBTIQ „propagandos“ uždraudimas mokyklose.

Protestuotojai, mojuodami vaivorykštės spalvos vėliavomis, skandavo šūkius „Bulgarija – ne Rusija“ ir „Tyla reiškia mirtį“, o mitingą saugojo policijos pareigūnai. Apie smurtą nepranešta.

Bulgarijos parlamentas trečiadienį priėmė švietimo įstatymo pakeitimus, kuriuos pasiūlė prorusiška laikoma šalies partija „Vazraždane“ ir kuriuos netikėtai parėmė kai kurios proeuropietiškos partijos. Už įstatymo pataisą balsavo 159 įstatymų leidėjai 240 vietų parlamente.

Įstatymas dabar draudžia „idėjų ir nuomonių, susijusių su netradicine seksualine orientacija arba lytine tapatybe, išskyrus biologinę, skatinimą, populiarinimą ir paramą tam“ mokyklose.

Įstatymų leidėjai taip pat nubalsavo dėl atskiro teksto, kuriame „netradicinė seksualinė orientacija“ apibrėžiama kaip „kitokia nei Bulgarijos teisinėje tradicijoje visuotinai priimta ir nusistovėjusi emocinės, romantinės, seksualinės ar jausminės traukos tarp priešingų lyčių asmenų samprata“.

Europos Sąjungos narė Bulgarija buvo kritikuojama dėl LGBTIQ bendruomenės teisių pažeidimo ir raginama užtikrinti jos pripažinimą ir apsaugą.

Bulgarija taip pat atsisako ratifikuoti Stambulo konvenciją dėl smurto prieš moteris prevencijos. Konvenciją daug šalies gyventojų laiko priemone stiprinti LGBTIQ bendruomenės teises.

Europos teisių gynimo grupės, pavyzdžiui, Belgijoje įsikūrusi organizacija „Forbidden Colors“, pasmerkė šį teisės aktą kaip kėsinimąsi į pagrindines LGBTIQ asmenų, ypač vaikų, teises.

„Labai neramu, kad Bulgarija perima taktiką iš Rusijos kovos su žmogaus teisėmis vadovėlio. Tokie veiksmai yra ne tik regresyvūs, bet ir tiesiogiai prieštarauja Europos Sąjungos propaguojamoms lygybės ir nediskriminavimo vertybėms“, – savo interneto svetainėje rašė „Forbidden Colors“.

Panašūs prieš LGBTIQ nukreipti teisės aktai priimti ir kitose regiono šalyse, įskaitant Vengriją, Bosniją, Moldovą ir Turkiją.


Šiame straipsnyje: BulgarijaLGBTIQprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
gal dar kalbėkit apie zoofilus, sadomazochistus, svingerių suėjimus...?

Subinstumďžiai susirinko

Subinstumďžiai susirinko  portretas
pasipiktinti prieš jų pomėgių propogavimą vaikams...Oi kokie negeri,tie įstatymus leidžiantys homofobai,ultradešinieji,populistai, ...

B.

B. portretas
Tai rodo kad labai reikalingas užsienio agentų įstatymas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių