Britų žiniasklaidos priežiūros tarnyba skyrė baudą Rusijos televizijai „RT“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Ofcom“ penktadienį paskelbė skyrusi Rusijos televizijai „RT“ 200 tūkst. svarų (225 tūkst. eurų) baudą už transliacijos taisyklių pažeidimą.

„Tyrimo metu nustatėme, kad „RT“ neišlaikė deramo nešališkumo septyniose naujienų laidose nuo 2018 metų kovo 17 iki balandžio 26 dienos“, – sakoma „Ofcom“ pranešime.

Šios sankcijos įsigalios pasibaigus teisinei procedūrai dėl „RT“ prašymo persvarstyti „Ofcom“ sprendimus. Tikimasi, kad teismo posėdžiai šiuo klausimu vyks metų pabaigoje.

Pasak „Ofcom“, minėtose laidose daugiausia buvo kalbama svarbiomis temomis, keliančiomis politinius nesutarimus, ir einamaisiais politinės darbotvarkės klausimais. Priežiūros tarnybos nuomone, televizija nesilaikė deramo nešališkumo nušviesdama D. Britanijos valdžios reakciją į incidentą Solsberyje ir konfliktą Sirijoje.

„Ofcom“ šiandien skyrė baudą naujienų kanalui „RT“ už rimtus trūkumus laikantis mūsų transliavimo taisyklių“, – nurodė tarnyba. Be baudos, „Ofcom“ įpareigos „RT“ tam tikromis sąlygomis ir terminais informuoti žiūrovus apie tarnybos išvadas. „Ofcom“ nurodė, kad ypač didelį nerimą kėlė tai, kokiu dažniu „RT“ pažeidinėjo taisykles „palyginti trumpu laikotarpiu“.

Skiriant baudą buvo atsižvelgta į veiksmus, kurių ėmėsi „RT“, norėdama užtikrinti „Ofcom“ taisyklių laikymąsi, ir į tai, kad priežiūros tarnyba daugiau neužfiksavo kitų pažeidimų. „RT“ savo pareiškime nurodė mananti, kad „Ofcom“ skyrė pernelyg didelę baudą nesulaukusi, kol bus išnagrinėti televizijos skundai.

„Mes pasipiktinę, kad britų žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Ofcom“ skyrė mums baudą nesulaukusi teismo, turinčio nustatyti, ar „Ofcom“ pretenzijos „RT“ apskritai yra teisėtos, sprendimo. Be to, suma reikšmingai viršija baudas, skirtas kitoms žiniasklaidos priemonėms už tokius rimtus pažeidimus kaip neapykantos kurstymas ir raginimas griebtis smurto“, – sakoma „RT“ pareiškime, paskelbtame televizijos interneto svetainėje.

„RT“ pridūrė, kad yra „subjektyviai“ kaltinama tik „nepakankamu nešališkumu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių