Britų laikraštis „The Guardian“ ištrynė po Krymo nuotrauka buvusį užrašą „Rusija“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“ penktadienį pašalino žodį „Rusija“ iš teksto po Kryme padarytos nuotraukos, įtrauktos į, redakcijos nuomone, geriausių rugpjūčio 22 dienos įvykius atspindinčių kadrų iš įvairių pasaulio kampelių rinkinį.

Anksčiau po nuotrauka, padaryta vienos iš Rusijos naujienų agentūrų fotografo Kryme vykstančiame menų festivalyje, buvo toks apibūdinimas: „Krymas, Rusija. Lankytojai dalyvauja 5-ajame festivalyje „Tavrida Art“, vykstančiame netoli Sudako miestelio“.

Daugelis Rusijos žiniasklaidos priemonių atkreipė dėmesį į tokį britų leidiniui neįprastą užrašą.

Vėliau nuotraukos aprašymas buvo pakoreguotas – jame liko tik žodis „Krymas“, nenurodant šalies, kuriai jis priklauso.

Po visomis kitomis nuotraukomis laikraščio rinkinyje minimos vietovė ir šalis, kur padaryti kadrai.

Dar kiek vėliau „The Guardian“ paaiškino skaitytojams savo taisymus po nuotrauka iš pusiasalio: „Užrašas redaguotas 2019 metų rugpjūčio 23 dieną: Ukrainai priklausantį Krymą 2014 metais aneksavo Rusija.“

Taigi, leidinys leido suprasti, kad jo pozicija dėl Krymo statuso atitinka oficialią Britanijos vyriausybės poziciją.

Krymas, kuris suirus Sovietų Sąjungai liko nepriklausomos Ukrainos sudėtyje kaip autonominė respublika, 2014 metų kovą buvo įtrauktas į Rusijos sudėtį po regione įvykusio referendumo. Kijevas šio plebiscito rezultatų nepripažįsta ir laiko pusiasalį sava, bet laikinai okupuota teritorija.

Vakarų valstybės, įskaitant Britaniją ir JAV, Maskvos veiksmus laiko aneksija.

Dėl padėties Kryme Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos įvedė sankcijų virtinei Rusijos bendrovių, politikų ir verslininkų. Maskva pareiškė, kad Krymo tema yra visam laikui uždaryta ir tvirtina, jog pusiasalis priklauso jai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko-

Nieko- portretas
Fašistas Putinas vistiek anksciau ar vėliau kojas užvers, ruskyno žmones bunda, kad ir lėtai, bet užtikrintai. Ateis į valdžia sąžiningi demokratiški žmones ir Krymas vėl bus grąžintas Ukrainai. O jus- kacapai lokit ir žinokit- šuns balsas į dangų neina.

Anonimas

Anonimas portretas
Tie angliški durniai gali daryti ką nori, o Krymas yra Rusija ir tiek.

Оcho del to

Оcho del to portretas
Turbut Sevastopolije pradejo verkti vaikai:)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių