Iš Britanijos vėl galima patekti į Prancūziją

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio ryto iš dalies atnaujintas Jungtinės Karalystės susisiekimas su Prancūzija oro, vandens ir kelių transportu. Patekti į kaimyninę šalį galės tik labai ribotas kiekis žmonių.

Pagal specialų šalių susitarimą, nuo gruodžio 23-iosios šių valstybių sieną galima kirsti dėl būtinų priežasčių keliaujantiems Prancūzijos ir Britanijos piliečiams, turintiems nekilnojamojo turto ar leidimą gyventi ten. Jie privalo bent prieš 72 valandas iki kelionės pasidaryti koronaviruso testą ir sulaukti jo neigiamo rezultato.

Sieną kirsti taip pat leista – krovininio transporto vairuotojams, kuriems greitieji koronaviruso testai bus atlikti pasienyje. Įvažiuoti į Prancūziją galės tik tie, kurių rezultatas neigiamas.

Siekiant atlikti kaip įmanoma daugiau greitųjų testų, pasienyje iš Britanijos pusės su NHS medikais dirba ir kariškiai. Eurotunelis sunkvežimių perkėlimą pradeda 7 valandą.

 

 

Tūkstančiai krovininių vilkikų pasienyje įstrigo nuo sekmadienio, kai dauguma šalių uždraudė įsileisti iš JK atvykstančius žmones, taip siekiant išvengti naujos koronaviruso atmainos, aptiktos pietinėje Anglijoje.

Be prancūzų, britų ir krovininio transporto vairuotojų JK ir Prancūzijos sienos kirsti daugiau niekas negali.

Panaikinti žmonių atvykimą iš JK artimiausiu metu žada ir Nyderlandai.

Tokį draudimą yra paskelbusios iš viso apie 50 valstybių, tarp jų ir Lietuva.

Publikacijos roiginalas čia: https://www.anglija.today/koronavirusas/sienoje-i-europa-atsivere-nedidelis-tarpas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių