A. Blinkenas: G-7 šalių požiūriai į galimą Rusijos invaziją į Ukrainą sutampa

Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių Europoje pozicijos dėl atsako į galimą Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir toliau sutampa, po JAV diplomatijos vadovo Anthony Blinkeno (Entonio Blinkeno) susitikimų su kolegomis europiečiais pranešė Valstybės departamento atstovas.

Pokalbiai įvyko šį savaitgalį Liverpulyje vykstančio Didžiojo septyneto (G-7) šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo kuluaruose.

„Manau, kad kasdien vis labiau artėjame (prie sutarimo)“, – sakė atstovas, paklaustas, ar pavyko susitarti dėl pradinio atsako, jei Rusijos veiksmai prieš Ukrainą suintensyvėtų.

Jis pažymėjo, kad „vis dar reikia atlikti techninį darbą“, tačiau politiniu lygiu „daug kur sutampa požiūriai, ką, deja, reikėtų daryti, jei Rusija priimtų šį labai blogą sprendimą“.

Pareigūnas nenurodė, kokios konkrečios priemonės svarstomos prieš Rusiją, tačiau sakė, kad siekiama, jog jas būtų galima įgyvendinti „labai, labai greitai“.

Jis pažymėjo, kad ne tik G-7, bet ir „daug demokratinių šalių“ prisijungs prie JAV siekdamos priversti Rusiją „brangiai sumokėti“ už savo veiksmus.

Kaip pranešė Valstybės departamentas. A. Blinkenas galimas priemones prieš Rusiją aptarė su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock (Analena Bėrbok), Italijos užsienio reikalų ministru Luigi Di Maio (Luidžiu Di Majumi) ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss (Liz Tras).

JK diplomatijos vadovė sakė, kad šeštadienį G-7 užsienio reikalų ministrai daugiausia dėmesio skyrė tam, kaip jų šalys galėtų suvienyti jėgas ginant interesus pasaulinėje arenoje.

„Džiaugiuosi galėdama Liverpulyje priimti draugus ir sąjungininkus iš G-7, kad aptartume, kaip ginti ir skatinti laisvę bei demokratiją visame pasaulyje ir mesti iššūkį piktavaliams veikėjams“, – parašė ji tviteryje, bet nenurodė, kurias šalis laiko „piktavalėmis“.

Europos žiniasklaida citavo L. Truss žodžius, kad „privalome susivienyti ir tvirtai pasipriešinti agresyviems veiksmams tų, kurie siekia apriboti laisvę ir demokratiją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik skaniai pasijuokiau tam silpnaprociui atsakymas

tik skaniai pasijuokiau tam silpnaprociui atsakymas portretas
kiek kvailiu yra Lt...siaubas čemodan vokzal ir davaj vsvoju putlerolandiju

TIK SKANIAI PASIJUOKIAU...

TIK SKANIAI PASIJUOKIAU... portretas
G-7 perspėjimus pasiuntė Iranui už atominės programos tęsimą. Taip pat pasiuntė perspėjimą Rusijai dėl "invazijos" į Ukrainą. Abu tie perspėjimai, pirmiausiai, turėjo būti pateikti BANDITINEI Amerikai. Už atominio ginklo panaudojimą prieš Japoniją. Už sunaikinimą Jugoslavijos, Irako, Afganistano, Libijos, Sirijos. Už Vietnamo nuodijimą. Už padaryta Ukrainoje valstybės perversmą. Ar tai banditinei Amerikai visa tai leidžiama? Ar G-7 akla ir kurčia?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių