Baltųjų rūmų gydytojas: D. Trumpas nebėra koronaviruso nešiotojas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), kuriam prieš devynias dienas buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, daugiau nebėra laikomas galintis užkrėsti šia liga kitus žmones, vėlų šeštadienį paskelbtame pareiškime nurodė jo gydytojas.

„Šį vakarą džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad be to, jog prezidentas atitinka CDC [JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro] nustatytus saugaus izoliacijos nutraukimo kriterijus, šio ryto COVID-19 PGR ėminys pagal šiuo metu pripažintus standartus rodo, kad jis nebėra laikomas galintis užkrėsti kitus“, – sakė prezidento gydytojas Seanas Conley (Šonas Konlis).

S. Conley, kuris buvo kaltinamas nepakankamu atvirumu bendraujant su visuomene, sakė, jog jau praėjo 10 dienų nuo to laiko, kai D. Trumpui pasireiškė pirmieji COVID-19 simptomai.

Testai parodė, kad „nebėra aktyviai besidauginančio viruso įrodymų“ ir kad D. Trumpo organizme virusų mažėja, pranešė S. Conley, tačiau nedeklaravo, kad jų visai nebėra.

Testai parodė, kad „nebėra aktyviai besidauginančio viruso įrodymų“ ir kad D. Trumpo organizme virusų mažėja, pranešė S. Conley, tačiau nedeklaravo, kad jų visai nebėra.

Nors žmonės, kurių organizmuose virusų nedaug, tikriausiai negali užkrėsti kitų, medikai nėra nustatę konkrečios ribos.

Pasak S. Conley, D. Trumpas nekarščiuoja, jo simptomai palengvėjo. Gydytojas pridūrė, kad toliau stebės prezidentą jam „grįžtant prie aktyvios darbotvarkės“.

Prezidentas į ligoninę buvo paguldytas spalio 2 dieną ir išbuvo ten tris dienas, o tada sugrįžo į Baltuosius rūmus.

CDC gairėse sakoma, kad COVID-19 sergantys žmonės, kurių simptomai nėra sunkūs, izoliaciją ir atsargumo priemones gali nutraukti praėjus 10 dienų nuo simptomų pasireiškimo ir jei jie nekarščiavo pastarąsias 24 valandas.

Sunkesniais atvejais nurodomas periodas iki 20 dienų nuo simptomų atsiradimo, sakoma gairėse. Kokio sunkumo buvo D. Trumpo atvejis, nėra patvirtinta.

JAV vyriausiasis šalies užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci (Entonis Faučis) yra sakęs, jog tiki, kad prezidento gydytojų komanda neleistų jam rodytis viešumoje, kol jis kitiems kelia užsikrėtimo pavojų.

„Galiu užtikrinti, kad jie atliks jam testus prieš jį išleisdami“, – televizijai „CBS News“ sakė jis.

D. Trumpas labai skubėjo atgaivinti savo rinkimų kampaniją ir grįžti į jos kelią.

Likus mažiau nei mėnesiui iki lapkričio 3-iosios rinkimų jis pagal populiarumą smarkiai atsilieka nuo savo varžovo, demokratų kandidato į prezidentus Joe Bideno (Džo Baideno).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nausiedianc

Nausiedianc portretas
sušiktas Būdvardis !

mimis

mimis portretas
Nei jis sirgo, nei ka.Artistas.

Alibana

Alibana portretas
Kas tas trumptrumpas kiša į visas skyles kas jis visų skylių kamstis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių