Baltarusijos opozicija ruošia Konstitucijos projektą, apribojantį prezidento galias

Baltarusijos opozicija ruošia naujos Konstitucijos projektą, numatantį mažesnes prezidento galias šalies politinėje sistemoje, antradienį pranešė buvusios kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos biuras.

„Jis praktiškai jau parašytas ir greitai bus pateiktas baltarusių atviram vertinimui. Jame (numatytas) griežtas valdžių padalijimas, sumažintas prezidento vaidmuo, vietos valdžios rinkimas, o ne skyrimas iš viršaus. Balsuoti už šį projektą baltarusiai galės per naujus rinkimus arba po jų“, – sakoma S. Cichanouskajos biuro paskyroje kanale „Telegram“.

Konstitucijos projektas yra ruošiamas pagal antradienį biuro pristatytą „atvirą baltarusių pergalės strategiją“.

„Ši strategija vienija visų demokratinių jėgų veiksmus“, – sakoma pranešime.

Baltarusiją jau pusmetį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Gali ta opozicija nors į Mėnulį skristi, jokios galios ji nebeturi, revoliuciją prakišo, gali išsiskirstyti...

OPOZICIJA RUOŠIA KONSTITUCIJOS PROJEKTĄ...

OPOZICIJA RUOŠIA KONSTITUCIJOS PROJEKTĄ... portretas
Čia juoktis ar verkti? Opozicija skaito, kad konstituciją, kaip kokį skudurą, kas nori tas ir keičia. Ta, namų šeimininkė, sėdi Lietuvoje ir perrašinėja Baltarusijos konstituciją...Koks vištos protelis - toks ir mąstymas...

1919

1919 portretas
''LitBello'' variantas .............''prezidentė'' jau yra , tik kur sostinę kelsim tiek gudų po sparneliu priglaudus dar nesutarė ''opozicija'' ............
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių